RISE Project. "Curtea lui Beke, doliu şi petarde"

Secuiul arestat pe 1 Decembrie pentru acţiuni teroriste în Covasna a scăpat în acest an de un alt dosar penal. El, tatăl său şi un complice din dosarul de terorism au fost acuzaţi că au arborat steaguri negre de Ziua Naţională, scriu jurnaliştii de la RISE Project.
Beke, al treilea de la stânga, la un concurs cu arme airsoft
Beke, al treilea de la stânga, la un concurs cu arme airsoft (facebook.com)

Anul trecut, de 1 Decembrie, Beke Istvan Attila, secuiul acuzat de teorism, a fost tot ocupat. El i-a comemorat atunci pe membrii Diviziei Secuieşti din Transilvania, grupare istorică din perioada Imperiului Austro Ungar care păzea hotarul estic al teritoriului.

HVIM, organizaţia iredentistă condusă în Tg. Secuiesc de Beke, organizează în amintirea lor mai multe evenimente în fiecare an. În 2014 Beke le-a mulţumit poliţiştilor că i-au monitorizat evenimentul, dar apoi a ajuns în faţa lor.

Beke Istvan a fost audiat după eveniment pentru că mai mulţi participanţi au arborat steaguri negre, de doliu, de Ziua Naţională a României. Steagurile au fost agăţate pe mai multe clădiri, iar o parte erau proprietatea familiei Beke, situate pe străzile Curtea din centrul oraşului.

Cei doi Beke au spus la audieri că nu au ştiut cine a pus steagurile pe clădirile lor, dar că nu i-a deranjat acest lucru, iar alţi participanţi au susţinut că au ţinut doliu în memoria foştilor membri ai Diviziei Secuieşti căzuţi în lupte.

Cu toate acestea, HVIM, organizaţia radicală din care face parte Beke junior, a salutat pe pagina oficială arborarea steagurilor negre: "Rezistenţa maghiară din Tg. Secuiesc nu sărbătoreşte 1 Decembrie". Beke Istvan tocmai devenise preşedintele filialei HVIM din Tg Secuiesc.

Pentru a citi continuarea acestui articol intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne