România furată. "Parcuri pentru popor", dezastru de 100 de milioane de euro

Guvernele României au cheltuit, în ultimii 10 ani, peste o sută de milioane de euro într-un program naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin spaţii verzi. Idee strălucită la Bucureşti, s-a transformat în dezastru, în multe dintre localităţile din teritoriu.
Răsărit de soare în parc
Răsărit de soare în parc (PrieteniiParculuiIIOR - Facebook)

Timp de 10 ani, România a cheltuit zeci de milioane de euro pentru crearea de spaţii verzi şi parcuri. În foarte multe cazuri, fondurile au fost repartizate pe criterii politice. Aşa au răsărit, în toată ţara, parcuri ridicate în buza pădurilor, pe câmpuri sau la marginea unor sate în care locuiesc doar câţiva oameni, relatează Digi24, într-un nou episod "România furată".

România a pornit în 2007 programul la presiunile Uniunii Europene. Trebuia să atingă un standard de 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor. Trei miniştri ai Mediului au aprobat în total 667 de proiecte de parcuri şi spaţii verzi, pentru care s-au plătit aproximativ 115 milioane de euro.

Primarii care au primit cei mai mulţi bani făceau parte de obicei din acelaşi partid sau aceeaşi coaliţie aflată la guvernare. Mai departe, de fondurile de la Mediu s-au bucurat firmele care au ştiut să se lipească de primăriile câştigătoare.

Pentru a citi mai multe pe această temă intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne