Rompetrol, încă 30 de benzinării în 2013

. (Andrei Popescu/ Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
25.12.2012

Reprezentanţii companiei Rompetrol au anunţat că intenţionează să deschidă 30 de noi benzinării în 2013 şi că nu exclud nici varianta unor achiziţii.

În toamna anului în curs, Rompetrol a anunţat oficial finalizarea programului de in­vestiţii de pe platforma Petromidia, care a presupus creşterea capacităţii de proce­sa­re a petrolului de la 3,5 la 5 milioane de tone. Investiţiile pentru acest obiectiv s-au ridicat la 380 de milioane de dolari.

În România, mai funcţionează trei dintre cele 10 rafinării care existau în 1989: Petrobrazi, controlată de Petrom, Petrotel Lukoil, aflată în portofoliul Lukoil, şi Petromidia, activul de bază al grupului Rom­petrol, controlat de compania kazahă de stat KazMu­naiGaz.

Kazahii au declarat că au în vedere şi un plan de extindere după finalizarea lucrărilor de extindere de la Petromidia, obiectivul fiind acela de a deschide 350 de noi benzinării în următorii cinci ani în pieţele din regiunea Mării Negre.

Aproximativ 150 de staţii ar urma sa fie deschise în România anul viitor, iar reţeaua Rompetrol ar urma sa crească astfel cu până la 30 de staţii noi.

"Pentru a des­chide o benzinărie în Bu­cureşti avem ne­voie în medie de până la 18 luni pentru a obţine toate aprobările necesare. Anul viitor cred că vom deschide în România 20-30 de benzinării, investiţii de la zero, dar nu ex­clu­dem şi varianta de achiziţie a unei reţele. Am in­vestit în studii de pregătire şi ne vom susţine planul de extindere pe partea de retail in­clusiv prin finanţare externă", a declarat Azamat Zhangulov, senior vice-president în cadrul Rompetrol, citat de ZF.

Rompetrol are în prezent peste 400 de benzinării, inclusiv punctele de alimentare expres care funcţionează fără angajaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor