Roxana Wring, semnal de alarmă: Bugetul Primăriei Capitalei pentru cultură - o gaură neagră

Bugetul Primăriei Capitalei pentru cultură reprezintă gaura neagră prin care se cheltuie bani nejustificat, de multe ori pentru a recompensa aliaţii politici, a semnalat consilierul general USR Roxana Wring.
Roxana Wring
Roxana Wring (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nici cetăţenii, nici consilierii din opoziţie nu au fost întrebaţi dacă vor statui cu Vlad Ţepeş şi Constantin Brâncoveanu în Capitală, pentru care municipalitatea va plăti în jur de un milion de euro, a atras atenţia, pe contul său de Facebook, Roxana Wring, de la Uniunea Salvaţi România.

"Nici cetăţenii, nici consilierii din opoziţie nu au fost întrebaţi. Bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) pentru cultură reprezintă gaura neagră prin care se cheltuie bani nejustificat, de multe ori pentru a recompensa aliaţii politici. De la instaurarea PSD-ALDE la PMB în iunie 2016 bugetul Culturii a fost suplimentat în mod repetat. Astfel ne-am ales cu Festivalul Rodica Bitănescu, teatrul dramaturgilor români şi diverse alocări cu iz electoral", a declarat Roxana Wring.

Uniunea Salvaţi România va propune un proiect de hotărâre prin care Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic să fie obligată să organizeze concursuri publice prin intermediul cărora să fie desemnată cea mai valoroasă lucrare artistică.

"Nu cred că directorii Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic au calificarea necesară pentru a decide singuri", a opinat Roxana Wring.