Rusia, acuzată de răpirea directorului general al celei mai mari centrale nucleare din Europa

Un soldat rus stă de pază în faţa centralei nucleare Zaporojie
Un soldat rus stă de pază în faţa centralei nucleare Zaporojie (Getty Images)

Furnizorul de energie nucleară din Ucraina Energoatom a acuzat, sâmbătă, Rusia că l-a "răpit" pe şeful celei mai mari centrale nucleare din Europa, de la Zaporojie, care este în prezent aflată încă sub control rusesc, informează Click Orlando.

Forţele ruseşti l-au capturat, vineri, pe directorul general al centralei nucleare din Zaporojie, Ihor Muraşov, în jurul orei 16:00, a declarat compania nucleară de stat ucraineană Energoatom.

Energoatom a declarat că trupele ruseşti au oprit maşina lui Muraşov, l-au legat la ochi şi apoi l-au dus într-un loc nedeclarat.

"Reţinerea sa de către (Rusia) pune în pericol siguranţa Ucrainei şi a celei mai mari centrale nucleare din Europa", a declarat preşedintele Energoatom, Petro Kotin.

Kotin a cerut Rusiei să îl elibereze imediat pe Muraşov.

Rusia nu a recunoscut imediat că l-a sechestrat pe directorul centralei.

Centrala din Zaporojie a fost prinsă în mod repetat în focul încrucişat al războiului din Ucraina. Tehnicienii ucraineni au continuat să o administreze după ce trupele ruseşti au confiscat centrala electrică. Ultimul reactor al centralei a fost oprit în septembrie, pe fondul bombardamentelor continue în apropierea instalaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe