Rusia desfăşoară o operaţiune de amploare în Siria. 200 de morţi

Bombardier rusesc Su-35 aterizează la baza militara Hmeimim din provincia siriană Latakia.
Bombardier rusesc Su-35 aterizează la baza militara Hmeimim din provincia siriană Latakia. (Vasili Maximov/AFP/Getty Images)

Armata rusă a declarat, luni, că a ucis aproximativ 200 de militanţi în estul Siriei.

Amiralul Alexander Karpov, şeful Centrului de Reconciliere al armatei ruse în Siria, a declarat că avioanele militare ruseşti au bombardat două tabere ale militanţilor la nord-est de Palmyra.

Karpov a afirmat, într-o declaraţie transmisă de agenţiile de presă ruseşti, că în atacul aerian au fost ucişi aproximativ 200 de militanţi, au fost distruse 24 de vehicule şi aproximativ 500 de kilograme de muniţie şi explozivi. El a menţionat că baza respectivă servea drept centru de operaţiuni pentru atacuri teroriste în toată Siria.

Rusia desfăşoară o campanie militară în Siria din 2015, în sprijinul preşedintelui Bashar Assad care încearcă să preia controlul asupra unor zone ale ţării pierdute în timpul conflictului civil devastator care a început acum 10 ani.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat că atacurile aeriene au survenit în urma unor acţiuni la sol ale trupelor ruseşti desfăşurate împreună cu un corp de armată sirian, care au avut drept scop capturarea celulelor militanţilor Statului Islamic în deşertul Homs. Observatorul a declarat că 26 de militanţi ai IS au fost ucişi în timpul operaţiunilor.

Observatorul a declarat că raidul ar fi putut reprezenta un răspuns la acţiunile grupului Statul Islamic, care a ucis doi soldaţi ruşi în deşert.

Operaţiunea la sol a început, lun, sub acoperirea elicopterelor militare ruseşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe