Rusia transmite nivelul record ale deceselor cauzate de COVID pentru a cincea zi consecutiv

Centru de testare PCR COVID-19 (SARS-COV2)
Centru de testare PCR COVID-19 (SARS-COV2) (Epoch Times România)
A.P.
04.07.2021

Rusia a raportat sâmbătă 697 de decese cauzate de Covid-19 în ultimele 24 de ore, a cincea zi consecutiv în care ţara a stabilit un nou record, în plin focar generat de varianta Delta, potrivit Moscow Times.

De asemenea, a înregistrat 24.439 de noi infecţii cu virus Wuhan, cel mai mare număr de la mijlocul lunii ianuarie, de când Rusia ieşea din al doilea val de pandemie.

Moscova, unde numărul cazurilor este cel mai ridicat, a înregistrat 116 decese, aproape de recordul oraşului observat la începutul acestei săptămâni.

Până în prezent, doar 16% dintre cei 146 de milioane de oameni din Rusia au fost vaccinaţi.

Moscova a început joi să ofere a treia doză celor care au primit-o pe a doua în urmă cu mai bine de şase luni - pentru a-şi spori apărarea împotriva noilor tulpini.

Preşedintele Vladimir Putin i-a îndemnat miercuri pe ruşi să „asculte experţii” în loc să aplece urechea la zvonuri despre virus şi vaccinuri, deşi a spus, de asemenea, că se opune ca inoculările să fie obligatorii la nivel naţional.

Guvernul a exclus blocarea la nivel naţional, chiar dacă a recunoscut că va rata o ţintă de vaccinare a 60% dintre oameni până în august.

Până în prezent, 137.262 de persoane au murit şi 5,5 milioane de oameni au fost infectaţi în Rusia, potrivit cifrelor oficiale.

O definire mai largă a deceselor Covid din cadrul agenţiei naţionale de statistică - Rosstat - a ajuns la 270.000 la sfârşitul lunii aprilie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor