S-a încheiat o nouă etapă din Dosarul Transferurilor: Copos - „simt o enormă frustrare”

George Copos, finanţator echipa de fotbal Rapid Bucureşti
George Copos, finanţator echipa de fotbal Rapid Bucureşti (Epoch Times România)
P. P.
18.12.2013

Termenul de miercuri din Dosarul Transferurilor a fost amânat de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti pentru 22 ianuarie 2014, ora 10:00, după ce audierea prin videoconferinţă a reprezentantului firmei olandeze Phoenix B.V., Johan Versluis, a eşuat.

Fostul patron al Rapidului, George Copos, a fost printre primii prezenţi la Curtea de Apel, fiind cercetat pentru transferul lui Florin Bratu la Galatasaray.

George Copos, aproape recuperat după problemele la picior, s-ar arătat foarte deranjat de presiunea la care este supus în timpul instanţelor de judecată. Omul de afaceri s-a declarat încă o dată nevinovat şi a scos din nou la suprafaţă ipoteza transmisă la termenul trecut, conform căruia procesul ”se va termina repede”.

”Am obosit de atâta hărţuială. Sunt surprins de atenţia mass-media, aţi fost prezenţi la fiecare termen şi aţi pus o presiune foarte mare şi pe noi, şi pe instanţă. Dar cred că noi am fi putut face mult mai mult în aceşti şase ani de zile, cu aceste drumuri am pierdut sute de milioane de euro pe care nu i-am investit. Vreau multă linişte, pace şi stabilitate de sărbători. Cred că se va termina repede, sunt două doamne judecătoare exigente, aspre cu noi. Noi nu avem nicio legătură cu Olanda. Noi suntem cu doi jucători în care nu s-a făcut nicio faptă. Simt o enormă frustrare că sunt aici nemeritat” a spus George Copos, la intrarea la audieri, conform Mediafax.

Principalii cercetaţi în Dosarul Transferurilor sunt Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea. Procurorii DNA au alcătuit un rechizitoriu privind 12 transferuri ale unor fotbalişti români de la cluburile din România către cluburi din străinătate, între anii 1999 – 2005. Dovezile indică faptul că o parte din banii obţinuţi din transferuri au fost viraţi direct în conturile personale ale lui Copos, Borcea, fraţii Becali, Popescu, Neţoiu şi Pădureanu, fără justificare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor