SANITAS: decizia pentru greva generală din sănătate va fi luată miercuri

Bolnavi în spital
Bolnavi în spital (Epoch Times România)
Flori Mladin
25.11.2013

Preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, a precizat, luni, că o decizie privind organizarea unei greve generale în sistemul sanitar, anunţată pentru 28 noiembrie, se va lua miercuri, după întâlnirea cu ministrul sănătăţii, Eugen Nicolaescu, dar şi în funcţie de deciziile adoptate la nivel de federaţie, potrivit Agerpres.

'Putem lua în calcul suspendarea grevei generale din sănătate, anunţată pentru joi, 28 noiembrie. O decizie în acest sens va fi luată, însă, miercuri, după întâlnirea pe care o vom avea cu ministrul de resort, Eugen Nicolaescu, dar şi în funcţie de deciziile adoptate la nivel de federaţie, atât în Consiliul naţional, cât şi în Biroul executiv. Astăzi (luni - n. r.), am avut două întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în care au fost discutate atât aspecte legate de contractul colectiv de muncă, cât şi revendicările prezentate de Federaţia SANITAS', a menţionat Leonard Bărăscu.

Luni, între orele 8,00 - 10,00, peste 100.000 de lucrători din sistemul sanitar din toată ţara au participat la o grevă de avertisment, pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra problemelor majore cu care se confruntă salariaţii din sistemul sanitar.

''La greva de avertisment au participat 99% dintre angajaţii din unităţile sanitare din toată ţara, atât cei care au semnat iniţial listele de participare la protest, cât şi restul personalului, în semn de solidaritate. Obiectivul nostru este să obţinem condiţii mai bune de muncă pentru salariaţii din sistem'', a declarat preşedintele SANITAS.

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la mijlocul lunii noiembrie, organizarea pe 25 noiembrie a unei greve de avertisment, după care - în cazul nesoluţionării revendicărilor - va fi urmată de o grevă generală pe termen nelimitat începând din 28 noiembrie, reprezentanţii federaţiei solicitând, totodată, şi demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolaescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor