Sărbători în spital pentru mai mulţi constănţeni după o masă la Auchan

18 constănţeni şi-au petrecut Crăciunul în spital după ce au mâncat la autoservirea unui hipermarket Auchan din Constanţa. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au verificat autoservirea şi au dat o amendă de 30.000 de lei.
(PHILIPPE HUGUEN / AFP / Getty Images)

18 persoane au ajuns la la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, după ce au mâncat musaca şi ciolan cu fasole de la autoservirea din Auchan, relatează reporterntv.net

"La mine personal nu au ieşit încă analizele, însă la alte persoane au ieşit, cu salmonella. Mi se pare foarte penibil, pentru ca un lanţ internaţional, pentru 5 lei cât costă o musaca... puteau să o arunce şi să facă alta, nu cred că stăteau în banii aceia', spune Mircea Ionescu, unul dintre pacienţi."

În urma controalelor la autoservirea de la Auchan, Protecţia Consumatorului a depistat circa 140 de kilograme de materie primă şi preparate culinare care nu se încadrau în data durabilităţii minimale sau care nu respectau condiţiile de depozitare impuse şi prescrise de producător.

Pentru deficienţele constatate s-a aplicat o amendă de 30.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor', a declarat Lucian Lungoci, inspector şef CJPC Constanţa.

"Acea amendă mi se pare mică, în condiţiile în care noi, ca naţie, dacă nu suntem constrânşi, nu luăm măsuri, şi faptul că a pus în pericol viaţa unor oameni nevinovaţi, care probabil mănâncă acolo din lipsă de timp", a comentat măsurile luate de autorităţi mama unui pacient.

Printr-un email trimis pe adresa redacţiei Neptun TV, conducerea hipermarketului a răspuns acuzaţiilor.

"Cercetăm această situaţie, de o natură pur accidentală, care ne-a fost adusă astăzi la cunoştinţă şi am luat deja toate măsurile suplimentare de control şi prevenire care se impun"', au declarat reprezentanţii Auchan.

Autorităţile de resort au început verificările pentru a stabili exact de la ce s-au îmbolnăvit cei care au mâncat. Rezultatele de laborator vor fi gata în câteva zile, mai arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne