Scandalul dezinfectanţilor diluaţi. Parchetul General a început urmărirea penală in rem

Ancheta jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor privind dezinfectanţii diluaţi din spitale începe să dea roade.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru "zădărnicirea combaterii bolilor" şi "falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse" în cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, reiese dintr-un comunicat remis miercuri de instituţie.

"Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă [Hexi Pharma - n.r.] utilizaţi în unităţile sanitare.

Procurorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse", se arată în documentul citat.

În cauză au fost delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

Amintim că procurorii Parchetului General s-au autosesizat în acest caz încă din 26 aprilie în urma dezvăluirilor făcute de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.