Scandalul dezinfectanţilor diluaţi, un nou episod. DNA, Parchetul şi DIICOT l-au avut în mână pe şeful Hexi Pharma

DNA, Parchetul şi DIICOT l-au avut în mână pe patronul Hexi Pharma - compania aflată în centrul imensului scandal al dezinfectanţilor diluaţi -, dar au închis urmărirea penală fără ca măcar să-l audieze, au dezvăluit jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

DNA a pasat la Parchet un denunţ care viza licitaţii trucate de spitale la achiziţia de dezinfectanţi în care era implicată şi compania Hexi Pharma, însă Parchetul a clasat dosarul fără audieri. Doi ani mai târziu, Parchetul a primit o altă plângere penală contra patronului aceleiaşi companii, care doarme de atunci la DIICOT, dezvăluie tolo.ro

Procurorii anticorupţie au avut pe masă, în 2012, un dosar detaliat cu patru licitaţii trucate pentru antiseptice. Spitalele erau: Elias, Sf. Ioan, Călăraşi şi Institutul pentru protecţia mamei şi copilului. DNA a transmis dosarul la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, care iniţial a deschis urmărirea penală şi, în 2014, a închis-o fără să cerceteze nimic!

În acel timp, Dan Condrea era băgat în diluare de dezinfectanţi în 350 de spitale, afaceri transfrontaliere, firme off-shore şi returnări fictive de TVA.

Patronul Hexi Pharma n-a fost chemat de procurori nici măcar pentru o declaraţie! Un alt dosar stă neatins din martie 2016 la DIICOT, dus de un om care reclamă ”infracţiunile lui Condrea” din anul 2008, fără să fie ascultat de nimeni.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.