Scandalul dezinfectanţilor diluaţi, un nou episod. Hexi Pharma - aripa "intelligence"

Trustul Hexi Pharma - compania aflată în centrul imensului scandal al dezinfectanţilor diluaţi - a avut, ani de zile, acces la documente importante ale sistemului sanitar, printr-o firmă care s-a ocupat de ordonarea arhivelor spitalelor.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Grupul de firme al patronului Hexi Pharma, Dan Alexandru Condrea, nu a avut acces doar la banii sănătăţii, ci şi la informaţii vitale privind sistemul sanitar românesc. Tot pe bani, fireşte. Când nu ordona documentele statului, firma vindea dezinfectanţi Hexi, dezvăluie Euractiv.ro

Printr-o firmă specializată în arhivarea de documente, din care Dan Condrea deţine 90 la sută, trustul acestuia a avut pe mână, în ultimii cinci ani, documentele din arhivele a zeci de spitale din România.

Pe alţi bani grei, căci şi arhivarea costă. Pe lângă serviciile legate de arhive, Signum Service SRL mai vindea spitalelor şi produse Hexi Pharma. Prin această firmă a ajuns, de pildă, celebrul dezinfectant Thor al Hexi Pharma la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Sute de litri de concentrat, prin patru contracte, în 2013 şi 2014.

Signum Service, care are punct de lucru în fabrica Hexi Pharma din Mogoşoaia, a avut, din 2011 şi până la sfârşitul lunii trecute, nu mai puţin de 156 de contracte cu diferite instituţii ale statului, între care câteva zeci de spitale. Din relaţia cu statul, firma lui Condrea a încasat, conform site-ului oficial de achiziţii publice e-licitaţie.ro, 5.821.980 de lei.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.