Schelet de dinozaur vândut la licitaţie cu peste 650.000

Scheletul dinozaurului Diplodocus Longus, pe nume Misty.
Scheletul dinozaurului Diplodocus Longus, pe nume Misty. (ANDREW COWIE / AFP / Getty Images)

Conform cbsnews, scheletul unui dinozaur Diplodocus ce a trăit acum 160 de milioane de ani pe teritoriul unde acum se află Statele Unite ale Americii a fost vândut pentru suma de 400,000 de lire sterline (651,100 $) către o instituţie publică neidentificată, în cadrul unei licitaţii miercuri, în Anglia.

Dinozaurul ce a primit numele Misty, a fost găsit de către fiii paleontologului german Raimund Albersdoerfer, în timp ce aceştia îşi ajutau tatăl să caute fosile în Wyoming, acum patru ani.

Conform legii americane, lucrurile descoperite aparţin celui care le descoperă,spre deosebire de Românnia, unde aparţin statului.

Licitatorii din cadrul evenimentului de la Summer Place au refuzat să dea vreun detaliu legat de cumpărător, ce a dorit să rămână anonim. Aceştia spun că cel ce a cumpărat scheletul intenţionează să-l afişeze în public. Diplodocus a fost un dinozaur masiv, erbivor, cu gâtul lung (link). Acest specimen, o femelă, are aproximativ 17 metri lungime. Este unul dintre puţinele schelete complete ale unui Diplodocus longus ce au fost vreodată găsite.

“Să găseşti un Diplodocus cât de cât complet şi de o astfel de dimensiune este extrem de rar”, afirmă Errol Fuller, un expert în istorie naturală şi custode al vânzării, într-o conversaţie telefonică pentru Reuters. “Dacă este găsit un astfel de schelet, este pur si simplu din noroc.”

Adolescenţii au descoperit oasele fosilizate ale lui Misty, după ce tatăl lor i-a trimis să caute într-o altă zonă pentru că îi distrăgeau atenţia de la propriile cercetări.

“Copii au vrut să găsească propriile bucăţele şi fragmente, aşa că el i-a trimis într-o zonă unde credea că ar putea găsi câteva fragmente, nimic important, însă aceştia s-au întors spunând că au găsit un os uriaş,” afirmă Fuller.

La începutul lunii, în cadrul unei alte licitaţii de dinozauri foarte mediatizată, scheletele a doua creaturi ce au fost găsite una într-alta, ce poartă numele de “Montana dueling dinosaurs” au fost scoase de pe piaţă pentru nu s-a ajuns la preţul dorit. Se aştepta să se ajungă la 7 milioane de dolari însă cea mai mare ofertă a fost de 5,5 milioane de dolari.