Se pregăteşte o remaniere guvernamentală?

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii (Epoch Times România)

Preşedintele PC, vicepremierul Daniel Constantin, a declarat miercuri că în cazul în care premierul Victor Ponta decide o eventuală remaniere guvernamentală aceasta ar trebui să fie făcută cât mai devreme, în luna iulie, adăugând însă că nu ştie dacă premierul are vreo intenţie în acest sens, potrivit agerpres.ro.

Întrebat dacă va avea loc o remaniere guvernamentală mai largă, după cum se zvoneşte în presă, Daniel Constantin a replicat: "Eu nu mă pot pronunţa, premierul trebuie să o facă".

"Domnul Voinea a fost propus să meargă la BNR din toamnă, dar, dacă se are în vedere o remaniere ceva mai largă, eu cred că ea trebuie făcută cât mai repede. E bine să fie în iulie, pentru că în toamnă lucrurile merg în altă direcţie. Nu am cunoştinţă, însă, de o astfel de intenţie a premierului', a mai precizat Constantin, adăugând că premierul Ponta este cel care trebuie să evalueze activitatea miniştrilor.

Plecarea ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, pe postul de viceguvernator al BNR, a declanşat discuţiile despre remaniere. Potrivit romanialibera.ro, premierul pregăteşte o serie de schimbări în Guvern care au rolul de a-i consolida poziţia. Potrivit unor surse citate de publicaţia amintită în locul lui Voinea ar veni Cristian Socol, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, care corespunde profilului dorit de Ponta, el ieşind în evidenţă prin articole laudative la adresa propunerilor de natură economică ale premierului.

Însă sunt discuţii la vârful PSD şi despre schimbarea ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, care se vrea înlocuit cu ministrul Transporturilor, Dan Şova, o mutare, de asemenea, dorită de baronii locali care s-au arătat nemulţumiţi de modul în care îi apără Cazanciuc. Şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici se pare că nu mai are zile multe, după ce acesta a trezit nemulţumiri în condiţiile în care România nu stă prea bine la capitolul atragere de fondurile de coeziune. Mai mult, autorităţile de la Bruxelles au retrimis, din nou, la Bucureşti planul de absorbţie a fondurilor UE.

Mai mult, vocile din presă vorbesc despre necesitatea acestei remanieri care ar da o imagine mai proaspătă guvernului, în contextul în care premierul Victor Ponta cel mai probabil se va înscrie în cursa pentru scaunul de la Cotroceni.

Întrebat cum comentează declaraţii lui Daniel Constantin, premierul Victor Ponta a replicat: „Avea dreptate Daniel Constantin, este unul dintre liderii coaliţiei, alături de Hunor Kelemen şi de Gabriel Oprea şi imediat ce dorim să facem schimbări în Guvern le discutăm toţi patru şi după aceea le propun preşedintelui”.

Referitor la activitatea lui Dan Şova de la Transporturi şi o eventuală schimbare a acestuia, Ponta a subliniat că nu are nemulţumiri în ceea ce îl priveşte pe acesta. „Atunci când vom face schimbări, voi discuta cu miniştriii şi voi propune preşedintelui. Eu sunt muţumit de activitatea tuturor miniştrilor şi, atunci când sunt nemulţumit, le spun lor, nu presei”, a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne