Udrea: SOS fondurile europene. Guvernul Ponta este profund incompetent

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP Elena Udrea a acuzat luni seară Guvernul Ponta de incompetenţă, subliniind că acesta nu a făcut nimic altceva până acum decât să se folosească de încasările din proiectele cu fonduri europene contractate şi realizate în timpul guvernării Boc, care au început însă acum să se termine.

„SOS fondurile europene! Incompetentul Guvern Victor Ponta a început să termine încasările din proiectele cu fonduri comunitare contractate şi realizate în timpul guvernării Boc. Aşa se face că, pe primele 4 luni ale lui 2014, s-au încasat cu 18,2% mai puţini bani de la Comisia Europeană decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în aprilie nu s-a mai decontat nimic”, a informat Elena Udrea.

Liderul PMP susţine că se confirmă ceea ce ea a susţinut mereu, şi anume că toţi banii decontaţi în aceşti doi ani de guvernare Ponta sunt rezultatul muncii Guvernului Boc şi că PSD doar a profitat de o conjunctură favorabilă.

„De altfel, respingerea de 5 ori a Acordului de Parteneriat - lucru fără precedent pentru o altă ţară membră UE - arată profunda incompetenţă a premierului şi a ministrului Eugen Teodorovici, pe care Ponta ar trebui să-l demită de urgenţă pentru că prejudiciază grav interesele României. Dacă se continuă în ritmul acesta, liniile de finanţare pentru exerciţiul bugetar 2014 - 2020 al Uniunii Europene se vor deschide abia în 2016, ţara noastră pierzând doi ani extrem de importanţi - aşa cum s-a întâmplat şi în 2007 şi 2008, când nici măcar nu se înfiinţaseră autorităţile de management”, a avertizat Udrea.

Aceasta îi cere premierului Victor Ponta să vină public şi să explice situaţia Acordului de Parteneriat şi să le arate românilor pe ce se vor cheltui cele 40 de miliarde de euro negociate de Traian Băsescu anul trecut şi „de care premierul se declara nemulţumit, dar pe care nu ştie absolut deloc nici măcar la ce să-i folosească, ce să mai spunem de accesarea efectivă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne