Sediul de Partid atacat cu bombă artizanală în China

Oamenii s-au adunat pe o stradă după explozia unui centru provincial al Partidului Comunist Chinez din oraşul Taiyuan, provincia Shanx, 6 noiembrie 2013
Oamenii s-au adunat pe o stradă după explozia unui centru provincial al Partidului Comunist Chinez din oraşul Taiyuan, provincia Shanx, 6 noiembrie 2013 (STR / AFP / Getty Images)

O serie de explozii mici au ucis cel puţin o persoană în afara unei birou provincial al Partidului Comunist din nordul Chinei, a raport miercuri mass-media de stat, citată de BBC.

Potrivit rapoartelor, exploziile din Taiyuan, provincia Shanxi, par să fi fost provocate de bombe artizanale. Cel puţin o persoană a murit, alte opt au fost rănite şi două maşini avariate.

Fotografiile postate pe social media au arătat fum şi mai multe maşini de pompieri la locul incidentului, care a avut loc în jurul orei 07:40 ora locală.

Nu a fost dată nicio explicaţie imediată pentru incident, dar au existat mai multe astfel de incidente în trecut în care cetăţenii nemulţumiţi au vizat instituţiile guvernamentale locale.

Tensiunile sunt, de asemenea, ridicate în urma incidentului de săptămâna trecută de la Beijing, în care o maşină a explodat într-o mulţime în piaţa Tiananmen, un act considerat un atac terorist de autorităţile chineze, potrivit cărora ar fi fost provocat de extremiştii uiguri din regiunea de vest a Xinjiang.

"Mai multe dispozitive explozive mici au fost detonate la strada Yingze din Taiyuan, în apropiere de biroul de Partid din provincie", a declarat poliţia din Shanxi.

"Ofiţerii de poliţie au descoperit bile de oţel, circuite electronice şi materiale explozive la faţa locului", potrivit mass-mediei locale. "Părerea iniţială este că exploziile au fost home-made".

Dispozitivele explozive au fost ascunse în parcelele acoperite cu flori de pe marginea drumului, potrivit televiziunii de stat din China. Cu toate acestea, doi martori au declarat că au văzut o dubă explodând, aruncând în jur resturi din maşină.

Martori oculari au declarat că au auzit "şapte explozii puternice" şi au văzut o cantitate mare de fum care venea de la locul incidentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe