Şefa PNL: Dragnea să facă un pas în spate până la reabilitare. Aşa procedează orice politician occidental

Preşedintele PSD Liviu Dragnea ar trebui să procedeze la fel ca orice alt politician dintr-o ţară occidentală atunci când suferă o condamnare, să facă un pas în spate până la reabilitare, este de părere şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

La scurt timp după ce liderul PSD Liviu Dragnea i-a propus preşedintele Klaus Iohannis să iniţieze consultarea partidelor politice pentru a susţine o viziune comună în privinţa susţinerii interesului României în raport cu Uniunea Europeană, a venit şi replica şefei PNL Raluca Turcan.

"Liviu Dragnea descoperă acum valorile europene şi interesele României. Cam mult prea târziu, dacă avem în vedere acţiunile sale din ultima perioadă care au contrazis exact aceste valori, între care se numără şi ideea de stat de drept şi egalitate în faţa legii sau consolidarea instituţiilor democratice", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, spre deosebire de PSD-ALDE, partidul pe care îl reprezintă a susţinut în permanenţă aceste valori care definesc Uniunea Europeană, atât în plan naţional, cât şi în plan european.

"I-aş sugera dnului Dragnea să facă o declaraţie pe proprie răspundere în care să-şi asume un comportament politic în spirit european. Mai pe înţelesul său: să procedeze la fel ca orice alt politician dintr-o ţară occidentală atunci când suferă o condamnare, să facă un pas în spate până la reabilitare", a subliniat Raluca Turcan.

Dacă "nu-i este clară" poziţia României, şefa PNL îl invită pe liderul PSD să consulte relatările de presă cu privire la poziţiile oficiale exprimate de preşedintele Klaus Iohannis, care a pledat foarte clar şi ferm pentru o Europă cu parteneri egali, fără "mai multe viteze" sau "cercuri concentrice". "

"De asemenea, ar face bine să-şi întrebe colegii din Parlamentul European cu privire la poziţiile exprimate la fel de clar de europarlamentarii României. În final, va constata că este ultima persoană, alături de Călin Popescu Tăriceanu, care ar putea să se invite singur la consultări cu şeful statului pe un subiect care e deja clarificat", a adăugat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne