Şefa PNL: USL - un cadou frumos împachetat, dar total găunos înăuntru. Avea ca scop lupta cu regimul Băsescu

Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Traian Băsescu fac parte dintr-o frăţie puternică. Alegerile locale ne-au arătat exact acest lucru în toată ţara - de la Bucureşti şi până în Timiş se întâmplă ca PMP să aibă majorităţi cu PSD, a atras atenţia şefa PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

USL - marea şi controversata alianţă dintre PNL şi PSD - a fost o greşeală. Nu poţi să te aliezi cu PSD-ul şi să crezi că vei rămâne neviciat, nevătămat şi neatins de tarele acestui partid, a declarat luni, la Antena 3, preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Sunt momente în destinul recent al PNL pe care ar fi trebuit să le recunoaştem ca greşeli, mai repede decât acum, USL-ul este unul dintre momentele acelea. Au fost şi altele. Categoric, ideea de USL a fost o greşeală, nu poţi să te aliezi cu PSD-ul şi să crezi că vei rămâne neviciat, nevătămat şi neatins de tarele PSD, dar este istorie. Din păcate, USL a fost doar un cadou frumos împachetat, dar înăuntru a fost găunos totul", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Întrebată dacă experimentul USL s-ar putea repeta, şefa liberalilor a replicat că s-ar uita "foarte tare ca PNL să rămână PNL, să nu fie o roată la căruţa PSD, partid care a vrut toată puterea şi a scos PNL de la guvernare".

"Ştiţi pentru ce a fost făcut USL? Împotriva domnului Băsescu şi a regimului Băsescu. Ştiţi cine a fost primul din USL care a semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu: Victor Ponta. Ştiţi ce se întâmplă astăzi între Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Traian Băsescu: acelaşi lucru, o frăţie puternică. Alegerile locale ne-au arătat exact acest lucru în toată ţara. Întrebaţi-o pe Firea cu cine are majoritate în Consiliu General al Municipiului Bucureşti. De la Bucureşti şi până în Timiş se întâmplă ca PMP să aibă majorităţi cu PSD", a subliniat Alina Gorghiu.

Şefa PNL a respins ideea unei alianţe după alegerile parlamentare cu partidul condus de fostul preşedinte Traian Băsescu, pe care îl vede mai degrabă asociat cu PSD.

"PMP nu cu noi are vreo legătură. Văd PMP alături de PSD, pentru că îi leagă discursul, sunt legaţi de personajele care gravitează în acest cerc, deşi dau impresia că sunt certaţi. (...) Este important să ştim că noi avem un candidat de prim-ministru, că USR îşi doreşte să discute cu acel candidat. Pentru mine este suficient că ştiu că am un punct comun care poate genera acea majoritate parlamentară de susţinere", a completat preşedintele PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne