Cioloş către Dragnea: "Acest guvern nu ştie să lucreze decât legal şi nu vrea să înveţe de la PSD"

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş îl asigură pe liderul PSD, Liviu Dragnea - în contextul în care acesta a afirmat că "se pare că procurorii au ridicat deja documente de la Ministerul Culturii, pe Cuminţenia Pământului" - că procesul de achiziţionare a operei lui Brâncuşi decurge firesc şi legal, căci acest Guvern nu ştie să lucreze astfel.

"În timp ce domnul Liviu Dragnea nu mai poate de soarta „Cuminţeniei Pământului”- nicio grijă, domnule Dragnea, procesul de achiziţie decurge firesc, conform legii, pentru că acest guvern nu ştie să facă lucrurile altfel şi nici nu vrea să înveţe de la PSD", scrie Cioloş, pe Facebook, în contextul în care Dragnea a afirmat sâmbătă seara, la RTV, că Guvernul ar trebui să plătească după alegeri pentru Cuminţenia Pământului şi că se pare că procurorii au ridicat deja documente legate de achiziţionarea operei lui Brâncuşi de la Ministerul Culturii.

"Pe scurt, zeci de specialişti IT, bursieri şi voluntari, muncesc de zor pentru a face mai accesibil hăţişul birocratic din administraţia noastră, pentru a elibera statul din captivitatea unor firme care au încheiat contracte strâmbe pe vremea guvernului PSD. Mai jos, câteva veşti despre cum avansează proiectele #GovITHub

Sper să avem posibilitatea să continuăm acest mod de lucru şi în anii care vin, cu soluţii IT simple, inovatoare, în interesul oamenilor. Sistemele IT pot fi dezvoltate şi altfel decât s-a făcut de multe ori până acum, când s-au irosit banii ţării pentru firme de partid, prieteni şi parteneri politici proprietari de televiziuni.", mai scrie premierul, în replică la o serie de declaraţii ale lui Dragnea care a acuzat recent, tot la RTV , că există suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL şi USR soi că Guvernul plăteşte postaci din bani publici.

"Există un grup de tineri angajaţi la Guvern, care iniţial au fost voluntari, acum am înţeles că li s-a aprobat un bonus de 2.000 - 3.000 de euro pe lună, despre care iniţial s-a spus că ei au venit acolo să lucreze la un program de informatizare, dar oamenii din guvern sunt destul de speriaţi, care sunt de ani de zile acolo. Spun că de fapt aceşti tineri sunt postaci pentru Dacian Cioloş, pentru PNL şi USR.

Ne poate spune şi nouă ce fac băieţii ăia acolo? Ce au făcut până acum? De ce sunt plătiţi din bani publici? De ce stau în clădirea Guvernului? Poate să ne arate până mâine ce au făcut? Să nu aibă impresia că, dacă au fost postaci sau au lucrat pe Internet, aceste lucruri se şterg. Nu se şterg", declarat Dragnea la RTV, în urmă cu o săptămână.