Şefa PNL: E de neconceput ca un condamnat penal să aspire la poziţia de premier

Este de neconceput ca un condamnat penal să aspire la poziţia de premier. Şef la PSD poate să fie domnul Dragnea, nu e nimic ilegal, e imoral, dar dacă cei din oastea PSD acceptă acest lucru este opţiunea lor, a opinat şefa PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Este de neconceput ca un condamnat penal - preşedintele PSD Liviu Dragnea - "să aspire, nu să ocupe, la poziţia de premier" după alegerile parlamentare din 11 decembrie, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa PNL Alina Gorghiu.

"Cred că la nivel naţional se duce o campanie relativ urâtă. Este o campanie care, din păcate, înseamnă multă agitaţie la PSD, înseamnă chiar şi ameninţări mai mult sau mai puţin voalate. Aţi văzut declaraţia lui Liviu Dragnea, el lidero de la PSD care a spus că vrea dreptate până la capăt şi că o să aibă grijă, într-o viitoare guvernare, dacă va câştiga, de toţi adversarii lui politici.

Indiferent de ce aud şi ce va spune PSD pentru mine e de neconceput ca o persoană care este condamnată penal să aspire, nu să ocupe, la poziţia de premier în România. Şef la PSD poate să fie, nu e nimic ilegal, e imoral, dar dacă cei din oastea PSD acceptă acest lucru este opţiunea domniilor lor", a declarat Alina Gorghiu, citată de News.ro.

Presa a adus recent în centrul atenţiei o lege adoptată sub guvernarea Năstase, aflată încă în vigoare, care le interzice condamnaţilor penal să facă parte din Executiv, fapt care, potrivit şefei PNL, a stârnit mare agitaţie în rândul social-democraţilor.

"Acum în PSD cam toată lumea se agită să modifice legislaţia. E acea lege din 2001 căreia încearcă să îi dea de cap, e legea care prevede interdicţia persoanelor condamnate de a ocupa poziţii în executiv ca să fiu mai clară. Pot să le dau un singur mesaj, să nu încerce. Că ar fi din punctul meu de vedere o greşeală pe care nu văd cum ar putea să o facă cineva raţional şi care înţelege că nevoia de schimbare e acută în societatea românească", a precizat Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne