Tăriceanu, exclus de la parada de 1 Decembrie: ”Nu am fost invitat. Nu vă imaginaţi că nu mai pot de grijă!"

Trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, Tăriceanu nu a fost invitat la parada ocazionată de Ziua Naţională a României. Şeful Senatului se declară însă neatins de acest fapt.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Aflat printre cei ce nu se vor regăsi pe lista invitaţilor preşedintelui Iohannis la parada de 1 Decembrie, pe motiv că are dosar penal, Tăriceanu se declară neafectat de gestul şefului statului şi se lansează în critici la adresa acestuia.

Nu am fost invitat. Nu cumva să vă imaginaţi că nu mai pot de grija acestei invitaţii. Atitudinea preşedintelui e una profund greşită. E în plin război cu opoziţia politică. Transformă sărbătoarea naţională într-una partinică. 1 Decembrie nu e sărbătoarea preşedintelui, a unui partid, ci a tuturor românilor.

El a anunţat că nu va participa vineri la şedinţa festivă organizată de CCR cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1866 şi a 25 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1991. Prin acest refuz, demonstrează că are un dispreţ faţă de Constituţia României. Nu asta aşteptam de la preşedintele ţării mele.", a susţinut Tăriceanu, citat de B1 TV.

Reamintim că de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale, vor fi organizate o paradă militară la Arcul de Triumf şi o recepţie la Palatul Cotroceni. Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, la festivitate nu au fost invitate persoane cu probleme penale.

"Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume pentru că nu despre asta este vorba.

Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale", a declarat Dobrovolschi, citată de Agerpres.

În categoria "persoane cu probleme penale" intră politicieni cu notorietate precum şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, fostul premier Victor Ponta sau preşedintele PSD Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne