Şeful CNATDCU, la un pas să fie executat de PSD?

Preşedintele instituţiei care i-a lăsat pe unii dintre "înalt" plagiatorii ţării fără doctorate ar putea fi schimbat din funcţie de noua putere.
Pavel Nastase
Pavel Nastase (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Academicianul Marius Andruh, preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), instituţie responsabilă de verificarea sesizările privind doctoratele plagiate, a declarat pentru hotnews.ro că ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, i-a spus într-o convorbire că "se doreşte înlocuirea mea".

Potrivit unor surse guvernamentale, Pavel Năstase i-ar fi cerut chiar demisia lui Andruh, însă oficialul nu are de gând să dea curs unei astfel de solicitări. Mai mult, se pare că la nivelul Ministerului se caută soluţii pentru înlocuirea lui Andruh cu preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, un loial al PSD.

Nu e clar cum ar putea Ministerul Educaţiei să îl schimbe din funcţie pe Andruh, un chimist cu reputaţie de intransigent, care a fost ales în funcţie de forumul de conducere al CNATDCU şi nu ar putea fi demis decât printr-o decizie a aceluiaşi for.