Şeful SRI: Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale

George Maior
George Maior (Epoch Times România)

Prezent la evenimentul de prezentare a bilanţului activităţii DNA pe anul 2013, şeful SRI, George Maior, a catalogat joi corupţia drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale, pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări.

"Dincolo de faptul că Serviciul Român de Informaţii este o instituţie pivot a securităţii naţionale, noi avem o cooperare deosebită cu Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru că, şi la nivel de lege dar şi în felul în care percepem noi securitatea naţională, corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Să ne înţelegem foarte clar asupra acestui aspect. Este o ameninţare pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări, şi prin aceasta securitatea naţională a statului este ameninţată", a declarat George Maior.

În opinia şefului SRI România este o ţară stabilă din punct de vedere al esenţei statului, o contribuţie la acest lucru având şi activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Este o latură, o lumină nouă pe care vreau să o aduc aici în discuţie, pe linia anticorupţiei, şi altor instituţii, bineînţeles", a adăugat Maior.

Şi preşedintele Curţii Supreme judecătoarea Livia Stanciu a fost prezentă la eveniment. Aceasta a afirmat că asistăm la o extindere a fenomenului corupţiei în ultima perioadă, care pentru unii a devenit un mod de viaţă.

"Corupţia reprezintă o ameninţare majoră pentru democraţie şi trebuie să nu uităm niciodată acest lucru. Reprezintă o negare a drepturilor omului, o încălcare a democraţiei pentru echitate socială şi mai ales pentru justiţie. (...) În ultima perioadă, asistăm la o extindere a acestui fenomen, care a devenit pentru unii un stil de viaţă, a devenit o mentalitate, un labirint din care cu greu sau poate din ce în ce mai greu se poate ieşi", a subliniat preşedintele ICCJ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne