Senatorul Cristian Bodea lansează varianta "Alina Gorghiu premier"

Senatorul PNL Cristian Bodea
Senatorul PNL Cristian Bodea (facebook.com)

Acuzat de PSD că s-a folosit de bani murdari în campania electorală a PNL Buzău din 2008, scandal care îl vizează pe George Scutaru, prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a respins categoric afirmaţiile şi a anunţat că dacă vreodată va deveni în mod oficial suspect într-un dosar penal va pleca de bună voie din viaţa publică. Deşi premierul desemnat de PNL dă asigurări că nu vor fi probleme, liberalii au început să ia în calcul şi variante de rezervă pentru postul de viitor prim-ministru.

Într-un interviu pentru stiripesurse.ro, chestorul Senatului Cristian Bodea susţine că Alina Gorghiu ar fi potrivită pentru funcţia de prim-ministru.

"Propunerea mea, cu Alina Gorghiu premier, nu e nouă. Am spus-o şi în ianuarie. Când am spus şi că nu e voie să facem viitorul guvern PNL cu cei ce au mai fost miniştri. Indiferent de partid sau premierul pe care l-au slujit. Altfel, vom deschide noi falii între noi. E cam greu să înghiţi un fost adversar politic, d-apoi să îl şi lauzi la TV ca ministru bun? Am mai nominalizat-o şi atunci pe Alina, pentru că, hai să fim sinceri, Predoiu e şi el un fost. Ca şi MRU. Şi pentru că e în firea lucrurilor ca preşedintele partidului să fie premier. Cum de Blaga ştiu sigur că îşi doreşte să fie numai preşedinte al partidului, eu consider că am făcut o propunere echitabilă", a declarat Cristian Bodea.

Senatorul PNL a explicat că, în prezent, sunt două variante de lucru: "Primo, coafură rezistă, Predoiu merge mai departe. Secundo, Predoiu e agăţat, trebuie găsit un înlocuitor serios şi credibil".

"Am discutat între noi varianta Alina şi o considerăm foarte potrivită. Ce mai contează că e de la vechiul PNL? Fuziunea e făcută, nu mai există "voi" şi "noi". Trebuie să promovăm cei mai buni oameni dintre noi, fără să ne mai tot împărţim pe tabere artificiale. Ce, Blaga nu e şi al meu? Sau Alina nu e şi a celor ce au venit anul trecut în PNL? Mi se tot spune că Iohannis e de la PNL. Serios? Adică, Iohannis e numai al meu? Nu e şi al lui Blaga sau oricărui alt fost pedelist? Adică, premierul nu va fi şi al meu, ci numai al foştilor pedelişti? O putem ţine aşa la nesfârşit. (...) Până când tot vorbim de "noi" şi "voi"?", întreabă Cristian Bodea.

De altfel, senatorul susţine că, pentru el, există doar noul PNL, însă, din păcate, mulţi dintre colegii săi nu pot să îşi depăşească orgoliile de gaşcă.

"Eu nu am spus că premierul nu poate fi dat în continuare de PDL. Am spus doar că o văd pe Alina Gorghiu mai potrivită că premier. Nu îi opreşte nimeni să lanseze propriile propuneri. Dar să nu aud de MRU. Feţe noi sau rămâne Alina...", a concluzionat Cristian Bodea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne