Şerban Nicolae: OUG 13 nu trebuia abrogată! Sunt surprins că Iordache şi-a dat demisia

Duşman declarat al încătuşării şi susţinător al amnistiilor şi graţierilor, Nicolae susţine că e mai eficient în Parlament - acolo unde se va duce de acum lupta pentru modificarea Codurilor Penale - decât în postul de ministru al Justiţiei.
Serban Nicolae(PSD)
Serban Nicolae(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Considerat unul dintre potenţialii înlocuitori ai lui Florin Iordache, senatorul PSD Şerban Nicolae declara că NU se aştepta ca Florin Iordache să îşi dea demisia şi că nu este interesat să preia postul lăsat vacant de acesta, relatează digi24.ro,.

Potrivit sursei citate, Nicolae susţine că, în prezent, locul său este în Parlament (locul unde, de altfel, s-a mutat bătălia pe modificarea Codului Penal) şi că va fi mai „eficient” acolo decât la Ministerul Justiţiei.

„Pot fi mult mai eficient în Parlament, mai ales în poziţia de lider de grup şi preşedinte al Comisiei Juridice decât aş fi ca ministru al Justiţiei. O activitate sectorială onorantă şi solicitantă mi-ar restrânge sfera de activitate şi ar limita eficienţa a ceea ce pot face. Am fost ministru, secretar de stat. E mai eficient să fiu în Parlament decât într-o echipă guvernmentală. De aceea n-am luat în calcul şi dacă a fost vreo discuţie am încercat să explic. Sper că am fost convingător că locul meu e în Parlament”, a declarat Şerban Nicolae.

Senatorul PSD a mai declarat că nu se aştepta că Florin Iordache să-şi dea demisia şi că a sperat până în ultima clipă că premierul va reconsidera poziţia (de a îl demite pe Iordache dacă acesta nu îşi va da demisia) "exprimată acum câteva zile când încă era foarte multă lume în stradă, când CCR nu se pronunţase, moţiunea nu se votase."

"Când a devenit limpede că nu a fost nimic neconstituţional şi se poate pune în discuţie oportunitatea sau fondul soluţiei propuse, credeam că premierul îl va lăsa pe Iordache să-şi continue activitatea şi nu va exista o presiune suplimentară care să-l determine să demisioneze”, a declarat liderul senatorilor PSD.

De asemenea, senatorul a spus că, din punctul său de vedere, OUG 13 privind modificarea Codului Penal nu trebuia abrogată

Reamintim că ieri, după ce zile în şir sute de mii de oameni i-au cerut demisia, Florin Iordache a făcut finalmente aceste gest, susţinând că actele normative pe care le-a adoptat sunt legale şi constituţionale, deşi CCR nu s-a pronunţat nicio secundă pe conţinutul lor, conţinut considerat inacceptabil de numeroşii români ieşiţi în stradă.

Referitor la Şerban Nicolae şi eficienţa sa în Parlament, amintim că senatorul este un critic acerb al DNA şi autor al unor iniţiative legislative controversate. Astfel, Nicolae a propus modificarea Codului Penal astfel încât persoanele cercetate pentru fapte de corupţie să nu mai poată fi arestate preventiv, ci plasate în arest la domiciliu şi să nu li se mai pună cătuşe.

Tot Şerban Nicolae a încercat să pună căluş presei care scrie despre cazuri de corupţie, propunând un amendament ce prevede că persoanele care dau publicităţii detalii din dosare penale pot fi condamnate cu pedepse între şase luni şi până la trei ani de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne