Şercan: Nu pot să nu mă minunez cum Coldea mulţumeşte mediului academic pentru "dezvoltarea studiilor de intelligence"

Jurnalista Emilia Şercan nu a apreciat foarte tare mesajul fostului prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, în care acesta mulţumeşte mediului academic pentru contribuţia la "dezvoltarea studiilor de intelligence".
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Cunoscută pentru deconspirarea mai multor plagiatori celebri ai Sistemului, precum Gabriel Oprea, Petre Tobă sau Bogdan Licu, jurnalista Emilia Şercan s-a declarat surprinsă de mesajul transmis opiniei publice de generalul Florian Coldea, tras pe linie moartă din SRI în urma scandalului declanşat de deputatul fugar Sebastian Ghiţă.

Jurnalista a citit, "perplexată", cum fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul (r) Florian Coldea, mulţumeşte mediului academic pentru "modul în care a contribuit la dezvoltarea unui domeniu al studiilor de intelligence în România şi pentru sprijinul acordat Serviciului îndeplinirea misiunii de consolidare a culturii de securitate".

"Nu pot să nu mă minunez cum domnul fost prim-adjunct mulţumeşte unui mediu academic care a contribuit la "dezvoltarea studiilor de intelligence" fix aşa: prin plagiat generalizat, prin înfiinţarea unor domenii de studiu care nu corespund unor ştiinţe, prin promovarea unor semianalfabeţi (Gabriel Oprea) în poziţia de conducători de doctorate şi prin transformarea Academiei Naţionale de Informaţii a SRI în instituţia de învăţământ universitar cu cele mai multe plagiate dovedite dintre toate (adică, toate, toate) instituţiile de învăţământ existente în această ţară. Halal!", a comentat Emilia Şercan.