Serviciile secrete americane: Putin pregăteşte un nou val de mobilizare pentru 200 de mii de persoane

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Captură ecran)

Preşedintele rus Vladimir Putin ia în considerare un nou val de mobilizare pentru a trimite alţi 200.000 de cetăţeni pe frontul din Ucraina, a relatat CNN, citând oficiali americani şi occidentali familiarizaţi cu datele serviciilor de informaţii, informează The Moscow Times.

Kremlinul a început să efectueze sondaje pentru a investiga posibila reacţie a publicului la această mobilizare, au declarat două surse.
Potrivit acestora, se aşteaptă ca al doilea val de recrutare să fie mai "liniştit" decât primul, pe care Putin l-a anunţat într-un discurs televizat ca fiind "parţial".

Potrivit surselor CNN, Putin ştie cât de nepopulară este mobilizarea care a declanşat proteste în unele regiuni şi a stârnit un val de emigraţie care a scos din ţară sute de mii de tineri.

Putin nu a luat încă o decizie, subliniază sursele. În acelaşi timp, primul val de mobilizare aproape că a dublat numărul forţelor din Ucraina, deşi în detrimentul unor soldaţi slab pregătiţi şi indisciplinaţi.

Acum, armata rusă are nevoie de şi mai multă "carne de tun", după ce generalii ruşi au aruncat zeci de mii de oameni din rezerva mobilizată în bătălia pentru Bahmut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe