"Şi eu pup poala popii": Georgică Severin îşi exprimă şi el adeziunea cu trustul Intact

Miting de solidarizare cu Andrei Pleşu, împotriva injuriilor proferate de Antena3
Miting de solidarizare cu Andrei Pleşu, împotriva injuriilor proferate de Antena3 (Epoch Times)

La o zi după ce premierul Ponta şi-a exprimat susţinerea pentru jurnaliştii Antenei 3, "afectaţi" de arestarea fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, parlamentarul PSD Georgică Severin, îşi declară şi el susţinerea pentru angajaţii mogului media arestat pentru fapte de corupţie.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, preşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media a Senatului îşi declară susţinerea pentru jurnaliştii grupului Intact, invocând "profesionalismul şi independenţa lor editorială".

Astfel, Severin a reafirmat "necesitatea consolidării libertăţii de expresie a mass media din România şi şi-a exprimat speranţa că "evenimentele din ultimele zile nu vor afecta în niciun fel libertatea de exprimare şi independenţa jurnaliştilor din cadrul celor două societăţi menţionate de furnizare a serviciului media audiovizual".

Reamintim că Antena 3 a funcţionat de-a lungul anilor ca o portavoce menită să-i discrediteze pe inamicii politici lui Dan Voiculescu. Specialitatea numărul unu a Antenelor a fost discreditarea preşedintelui Băsescu şi a instituţiilor anticorupţie în stat, Antenele remarcându-se prin atacuri virulente la adresa celor incomozi Varanului.

În colimatorul jurnaliştilor de la Antena 3 au intrat nu doar preşedintele Băsescu ci şi şeful ANI, Horia Georgescu, Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, numeroşi jurnalişti oneşti şi reputaţi oameni de cultură, precum Andrei Pleşu.

"Profesionalismul" jurnaliştilor Antenei 3 a fost sancţionat în repetate rânduri de instanţe, care i-au obligat pe realizatori precum Mihai Gâdea sau Mircea Badea să le plătească despăgubiri celor pe i-au insultat şi calomniat.

Mai mult, anterior arestării sale, Voiculescu a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de procurorii DNA de şantaj prin intermediul posturilor sale TV. Practic, oamenii de afaceri care nu aveau contracte de publicitate cu Antenele lui Voiculescu erau ameninţaţi cu dezvăluiri compromiţătoare în cadrul unor emisiuni TV, dacă nu încheie contracte cu Intact.

Revenind la independenţa jurnaliştilor trustului Intact, aceasta ar fi "ameninţată" de faptul că justiţia a pus sechestru pe o parte din averea lui Voiculescu, (averea acestuia fiind estimată de Forbes la 120 de milioane de euro) pentru a recupera cele 60 de milioane de euro prejudiciu în dosarul ICA. În acest scop, magistraţii a fost pus sechestru inclusiv pe clădirea în care funcţionează Antena 3.

Declaraţiile lui Severin survin la o zi după ce premierul Ponta şi-a exprimat, pe contul său de Facebook solidaritatea sa cu jurnaliştii Antena3, declarând că va face tot ce stă în puterile sale pentru ca aceştia să-şi poată desfăşura activitatea "conform dreptului la liberă exprimare".

"Am luat act de decizia Curţii de Apel Bucureşti. Nu comentez sentinţe în cauze penale, dar vreau să asigur pe toată lumea că, atât timp cât voi fi lider politic şi cetăţean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3/Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţara noastră, indiferent de politica lor editorială, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la liberă exprimare şi independenţa presei. Sunt convins că, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnaţi, o ţară liberă poate exista doar dacă există şi o presă liberă. Alături de milioane de alţi români doresc şi cred că mulţi ani de acum înainte «Antena 3 va fi aici»!", a afirmat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii