Siegfried Mureşan: Instabilitatea politică nu s-a încheiat cu învestirea Guvernului Filip

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan a afirmat că odată cu învestirea Guvernului Filip instabilitatea politică din R. Moldova nu s-a încheiat. El a anunţat că astăzi Parlamentul European va adopta o rezoluţie în favoarea cetăţenilor R.Moldova, dar dură la adresa politicienilor.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

"Avem în această seară în Parlamentul European o dezbatere privind situaţia din Georgia, Ucraina şi R. Moldova cu privire la implementarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb. Mâine vom adopta şi o Rezoluţie în care ne exprimăm îngrijorarea privind instabilitatea politică din R. Moldova. Pentru mine prin învestirea acestui nou Guvern nu există certitudinea că instabilitatea politică s-a încheiat", a declarat europarlamentarul român în cadrul emisiunii AlB&Negru de la Unimedia.

"Va fi o rezoluţie în favoarea R. Moldova, dar destul de dură la adresa politicienilor care au dezamăgit. Va fi rezoluţie clară pe justiţie, pe independenţa mass-media, una foarte clară legată de miliardul de dolari dispărut din bănci. Nu vor fi nume", a mai spus Siegfried Mureşan.

Referitor la învestirea Guvernului Filip, europarlamentarul a specificat că deocamdată nu este clar dacă Republica Moldova poate merge înainte pe drumul cel bun. "Unul din aşa-zisele partide pro-europene a contribuit la doborârea unui guvern în luna octombrie trecut. Acest nou guvern nu este rezultatul alegerilor, nu este voinţa oamenilor, este majoritatea voturilor în Parlament, aşa funcţionează democraţia, trebuie respectat, dar încă nu este clar dacă ţara poate merge pe drumul cel bun înainte. Nu este clar din păcate. Noi vom urmări foarte atent acţiunile, nu declaraţiile", a conchis europarlamentarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe