Sindicaliştii Româniafilm închid cinematografele. Ministrul Culturii, somat să intevină

Neplătiţi de mai multe luni, în timp ce şefii îşi iau lefuri pe cinste, cu cinematografe făcute "cadou" unor primării prietene, sindicaliştii ROMANIAFILM anunţă încetarea activităţii.
(photos.com)

Cinematografele din reţeaua RADEF îşi închid porţile. Membrii Sindicatului Liber Româniafilm au întrerupt activitatea şi au închis cinematografele din reţeaua RADEF, refuzând să mai difuzeze filmele din distribuţie, ca măsură de protest împotriva conducerii Ministerului Culturii şi a membrilor Consiliului de Administraţie al RADEF Romaniafilm.

Sindicaliştii acuză nereguli grave şi măsuri imorale în domeniul lor. Astfel, potrivit unui comunicat de presă remis de sindicalişti redacţiei Epoch Times, în timp ce salariaţii de la Româniafilm nu şi-au mai luat lefurile de luni de zile, membrii Consiliului de Administraţie RADEF şi-au marit indemnizaţiile la 3.300 de lei.

"Membrii CA ai RADEF Româniafilm au fost retribuiţi, iniţial, cu suma de 500 lei, iar după prima şedinţă şi-au majorat retribuţia lunară la 3.300 lei (!!!), bani pe care-i încasează, lunar, în ciuda faptului că salariaţii de la Româniafilm nu au primit ultimele 5 salarii", se arată în comunicat.

Reprezentanţii sindicatului mai acuză că, în urma unor hotărâri luate în ultimele 6 luni de către membrii CA, au fost predate săli de cinematograf către primării „prietene” actualei conduceri a Ministerului Culturii, au fost reangajaţi salariaţi care cumulează pensia cu salariul, a fost reangajat fostul şef al serviciului juridic (pensionar, care a fost dat afară cu probleme penale deoarece regia a pierdut un activ de peste 1.000.000 de euro prin netimbrare într-un proces), nu au fost plătite ultimile 5 salarii, nu au fost plătite contribuţiile salariaţilor către bugetele asigurărilor sociale şi au fost sistate utilităţile la cinematografe în prag de iarnă.

"Drept urmare, astăzi, 08.10.2015, membrii Sindicatului Liber Româniafilm au hotărât să înceteze lucrul, să închidă sălile de cinematograf, să se deplaseze la sediul RADEF Româniafilm, unde va avea loc o nouă şedinţă de Consiliu de Administraţie şi să nu permită accesul membrilor CA în instituţie, până când aceştia nu vor asigura salariaţii, în scris, că li se vor plăti toate drepturile salariale restante", precizează sindicatul.

De asemenea, membrii Sindicatului Liber Româniafilm cer insistent implicarea personală a ministrului Culturii, Ionuţ Vulpescu, în rezolvarea situaţiei create la RADEF Româniafilm, acuzând că, de 6 luni, "au fost minţiţi şi înşelaţi de promisiunile mincinoase ale secretarului de stat Bogdan Stanoevici, principalul vinovat de tot ce se întâmplă în acest moment la Româniafilm."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne