Siria intensifică utilizarea de bombe cu dispersie, conform unei organizaţii pentru drepturile omului

Distrugeri masive în oraşul Alep, Siria, ianuarie 2013 (- / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.03.2013

Un grup internaţional pentru drepturile omului a declarat că Siria a intensificat utilizarea bombelor cu dispersie (interzise), în zonele rezidenţiale, ceea ce a cauzat creşterea victimelor în rândul civililor.

Bombele cu dispersie se deschid şi eliberează încărcături mai mici. Acestea reprezintă un pericol pentru civili multă vreme de la lansare, deoarece multe nu explodează imediat.

Au fost identificate 119 locaţii în care astfel de bombe au fost folosite în ultimele 6 luni de război civil în Siria, a declarat sâmbătă, Human Rights Watch.

Acelaşi grup a afrimat că bombele cu dispersie au ucis în ultimele 2 săptămâni, 11 civili, printre care 5 copii şi 2 femei.

Din altă perspectivă, guvernele Uniunii Europene au amânat luarea unei decizii vineri în legătură cu dorinţa Angliei şi a Franţei de a înarma rebelii pentru a lupta împotriva trupelor guvernului, cu ocazia împlinirii a doi ani de la începerea războiului civil în Siria.

Franţa a declarat că este pregătită să lucreze împreuna cu Anglia pentru înarmarea rebelilor, chiar dacă nu există niciun acord cu alte ţari pentru a trimite arme.

Liderii U.E. vor rediscuta acest lucru săptămâna viitoare în Dublin.

Embargoul curent interzice ţărilor membre să ofere arme opoziţiei siriene. Acest embargo expiră în luna mai.

Vineri au avut loc proteste în toată Siria pentru a marca cea de a 2-a aniversare a conflictului care până în prezent a ucis 70.000 de oameni. Primele proteste anti-guvernamentale prin care se doreau schimbări democratice au avut loc pe 15 mai 2011 şi au purtat numele de “Primăvara arabă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor