Situaţia de la Compania Naţională a Uraniului, dezamorsată de Guvern

Situaţia de la Compania Naţională a Uraniului - ai cărei angajaţi nu îşi mai încasaseră salariile de trei luni şi intraseră în grevă generală - a fost pentru moment dezamorsată de Guvern.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a reuşit să "deblocheze" situaţia la Compania Naţională a Uraniului, astfel încât angajaţii - intraţi în grevă generală, unii dintre ei care chiar în greva foamei - să îşi poată primi salariile, a anunţat joi seară, la România Tv, premierul Sorin Grindeanu.

"Anul trecut, dânşii au beneficiat de o schemă de ajutor. S-au dat anumiţi bani pe o schemă de ajutor de stat. Acei bani trebuiau a fi cheltuiţi după nişte reguli, trebuia să existe şi un control. Timp de un an de zile nu s-a întâmplat nimic. La începutul acestui an, bineînţeles, că a venit Curtea de Conturi, au văzut că lucrurile nu stau aşa cum trebuie şi s-a ajuns la acel blocaj. Eu îl felicit pe ministrul Energiei că a reuşit să deblocheze, a virat banii, astfel încât oamenii să-şi primească salariile", a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, premierul a subliniat că cei care au greşit în acest caz "trebuie să plătească".

"Asta a fost discuţia pe care eu am avut-o cu ministrul Energiei şi asta e decizia pe care şi dânsul a luat-o", a atras atenţia Grindeanu.

Reamintim că mai mulţi angajaţi ai Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) au protestat în Capitală, atât în faţa Ministerului Energiei cât şi în Piaţa Victoriei.

Protestatarii de lângă Guvern chiar au intrat în greva foamei (51 de persoane au înregistrat această formă de protest) disperaţi că nu şi-au mai încasat salariile de trei luni, iar Ministerul Energiei întârzie plata tranşei a doua din ajutorul pentru salvarea CNU, tranşă de care depinde însăşi existenţa companiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne