Sloganul "Cioloş e de vină!" revine. La liberali, care vor legi noi privind incompatibilitatea

Subiectul legislaţiei stufoase şi neclare vizând incompatibilitatea aleşilor locali care ar risca astfel incompatibilitatea din neştiinţă este readus pe tapet. Nu de PSD ci de liberali, prin Cezar Preda.
Cezar Preda
Cezar Preda (Epoch Times Romania)

Prezent miercuri la Liga Aleşilor Locali PNL Dâmboviţa, deputatul Cezar Preda, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, a declarat că fostul premier Cioloş nu are nicio scuză că incompatibilităţile şi conflictul de interese în cazul aleşilor locali nu sunt reglementate clar.

Preda a admis că şi conducerea PNL e vinovată că primarii nu stiu exact în ce situaţie se află atunci când semnează un document şi a precizat că reglementările necesare pentru aleşii locali vor fi făcute acum de PSD.

''Nimic din ce a promis conducerea PNL nu s-a realizat. În primul rând, acum un an şi jumătate, la Braşov s-a promis Codul de integritate al primarului, că vor cumula într-o singură lege toate incompatibilităţile şi toate poziţiile de conflict de interese existente în legislaţia românească, peste 200 de legi. N-au făcut asta. Şi aici, Cioloş nu are nicio scuză. Înainte de alegerile din toamnă, s-a convocat iar Liga Aleşilor Locali, promiţându-le încă o dată că vom face acest lucru. Nu s-a făcut nici atunci (...). E clar că până nu se rezolvă aceste lucruri, niciun primar nu va şti exact în ce situaţie se află atunci când semnează un document'', a spus Cezar Preda.

Deputatul PNL a mai precizat că social democraţii vor face acum ce nu a reuşit conducerea Partidului Liberal:

''Dacă nu am făcut-o noi, o să o facă PSD-ul. Nu noaptea, cum au încercat cu OG 13, nu se schimbă asemenea lucruri noaptea, asemenea lucruri se dezbat în Parlament şi cred că legislaţia care îi priveşte pe aleşii locali să fie o legislaţie clară, corectă şi capabilă, să dea siguranţă fiecărui ales ca, atunci când ridică mâna sau când semnează un document, să ia o decizie corectă'', a susţinut Preda.

Reamintim că de-a lungul timpului numeroşi politicieni de varii coloraturi politice s-au plâns că legislaţia vizând conflictele de interese şi incompatibilităţile e neclară şi au cerut schimbarea ei. Mulţi dintre cei ce au criticat legislaţia şi modul în care operează ANI aveau rude angajate la cabinete parlamentare sau semnaseră contracte cu firme deţinute de membri ai familiilor lor sau/şi aveau vrafuri de dosare penale, precum baronul Nicuşor Constantinescu.

Un mare susţinător al schimbării legislaţiei privind incompatibilităţile este şi Liviu Dragnea care declara recent că este "inadmisibil" ca un primar, un ministru, sau un şef de instituţie publică, să ştie că nu încalcă nicio lege, dar să nu poată sta liniştit pentru că nu ştie ce are şi ce nu are voie să facă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne