Soarta premierului Ponta, tranşată marţi în Camera Deputaţilor

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Camera Deputaţilor va decide marţi, prin vot, dacă aprobă sau nu începerea urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese. În cazul în care colegii lui deputaţi vor da undă verde solicitării DNA, preşedintele Klaus Iohannis va putea, potrivit legii, să îl suspende din funcţie pe şeful Executivului.

Premierul a fost audiat luni de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şi urmează ca acest for să întocmească acum un raport care va fi supus plenului camerei. Marţi, la ora 10:00, Victor Ponta se va prezenta în faţa colegilor săi deputaţi pentru a-şi susţine punctul de vedere în legătură cu acuzaţiile aduse de procurorii DNA.

"Le-am spus ce cred eu ca jurist, şi anume, că deciziile politice nu pot fi cenzurate de către un procuror, ci doar cele legale. Deciziile politice sunt decizii politice şi atât, şi nimic altceva. Orice altă interpretare ne duce în absurd", a declarat Victor Ponta, la ieşirea de la audiere, citat de B1 TV.

Premierul Victor Ponta a fost pus sub acuzare vineri pentru patru infracţiuni distincte în dosarul Şova, trei săvârşite în calitate de avocat (fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani) şi una în calitate de şef al Executivului (conflict de interese).

Dacă pentru primele trei s-a declanşat deja urmărirea penală, pentru infracţiunea săvârşită în calitate de premier este necesară aprobarea Camerei Deputaţilor.

Dacă va veni această aprobare din partea Camerei, preşedintele Klaus Iohannis poate dispune suspendarea din funcţie a premierului Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.