Socialiştii au contestat la CC decretul Maiei Sandu de desemnare a lui Igor Grosu la funcţia de premier

Grigore Novac, deputat PSRM
Grigore Novac, deputat PSRM (facebook.com / Grigore Novac)

Deputaţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) au depus miercuri, 17 martie, o sesizare la Curtea Constituţională de la Chişinău, solicitând instituţiei să suspende şi să declare drept neconstituţional decretul preşedintelui Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcţia de premier, a anunţat deputatul socialist Grigore Novac.

„Considerăm că a fost încălcată din nou Constituţia. Nimeni din participanţii la consultările de ieri (marţi 16 martie, n.r.) nu l-a înaintat pe dl Grosu. Nu au existat circumstanţe ca doamna preşedinte să îl înainteze pe Grosu. Mai mult, în discuţia noastră sinceră cu doamna preşedinte, acest scenariu nu s-a discutat.

Evident, dacă va fi dorinţă sinceră de a dialoga şi de a găsi soluţii şi înţelegem că şi doamna preşedinte şi cei din PAS au înţeles că o înţelegere adecvată cu PSRM trebuie să aibă loc, dacă există intenţia nobilă de a elabora o foaie de parcurs, doamna preşedinte trebuie să se gândească dacă această înaintare a fost raţională”, a declarat deputatul PSRM Vlad Batrîncea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai mult decât atât, Bătrâncea a specificat că joi va fi înaintat, din partea majorităţii parlamentare, „un candidat bun, un profesionist care va face faţă crizei”. Dacă şefa statului va fi dispusă, a menţionat socialistul, „vom discuta despre acest lucru după ce se va produce mâine”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe