Societatea Timişoara: Votul în cazul Bejinariu atestă dispreţul politicienilor faţă de valorile democraţiei

Societatea Timişoara a condamnat votul Camerei Deputaţilor în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Societatea Timişoara îşi exprimă indignarea faţă de poziţia adoptată de Camera Deputaţilor care, cu o mare majoritate de voturi, a decis respingerea cererii DNA de începere a urmăririi penale pentru deputatul Eugen Bejinariu, se arată într-un comunicat de presă remis de organizaţie.

"Similaritatea reacţiei deputaţilor cu votul exprimat în Parlament în speţe similare, precum cele ale lui Varujan Vosganian sau Laszlo Borbely, atestă dispreţul politicienilor care pretind că ne reprezintă faţă de valorile democraţiei liberale, ilustrând convingător ruptura unei părţi semnificative din clasa politică de realitatea socială şi de aşteptările corpului electoral", a transmis Societatea Timişoara.

Potrivit organizaţiei, blocarea de către majoritatea PSD-ALDE a demersului legitim al justiţiei în a afla adevărul ilustrează prezervarea aceloraşi moravuri instituţionale detestabile ale celor care conduc astăzi România, dincolo de faţadele democratice, pe care nici măcar nu mai simt nevoia să le întreţină.

"Dar aşa cum acţiunile societăţii civile din iarna lui 2017 au arătat o schimbare semnificativă a României reale de astăzi, suntem siguri că asemenea derapaje vor fi corespunzător sancţionate de către cetăţenii responsabili ai acestei ţări", a subliniat Societatea Timişoara.