Sorin Roşca Stănescu: Liviu Dragnea a transformat Aerodromului Alexeni într-un "tun"

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Senatorul Sorin Roşca Stănescu îl acuză pe Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD şi vicepremier în Guvernul Ponta că este implicat în transformarea Aerodromului Alexeni dintr-o "perlă a coroanei" într-un "tun".

Aerodromul, aflat la 65 de km de Bucureşti, cu ieşire la DN 6, având o suprafaţă de 365 de hectare şi fiind dotat cu 13 clădiri, 2 hangare, o pistă betonată de 2.500 de metri liniari şi cu o cifră de inventar de cca 79.310.152 lei a trecut pe 18 noiembrie 2011 în subordinea Ministerului Dezvoltării, care ar fi trebuit să o valorifice, scrie SRS.

În viziunea senatorului, aerodromul, amplasat aproape de Capitală ar fi putut fi valorificat în varii feluri. Alexeni-ul avea toate premizele să devină cea mai importantă şcoală de pilotaj a României sau putea fi reînscris în circuitul aviaţiei civile ca un al treilea aeroport al Bucureştiului, sau putea fi valorificat prin "vânzarea pe sub mână, bucată cu bucată, a activelor şi utilizarea terenului sub forma unui tun imobiliar. Ei bine, domnul Liviu Dragnea a preferat cea de-a treia variantă.", scrie Roşca Stănescu.

"În prezent, din fosta şcoală de pilotaj se fură ca în codru. În mod deliberat, ea este lăsată practic fără pază, deşi, în absenţa unei licitaţii publice, vicepremierul Dragnea a încheiat totuşi un contract în acest sens cu Sheriff Guard.", mai adaugă SRS.

Roşca Stănescu mai aminteşte că, de altfel, există şi o plângere penală la DNA, depusă de Marin Anton, un fost pilot militar în flotila de elită a aviaţiei româneşti în perioada 1971–2009, care, după pensionare, începând cu anul 2010 şi până în luna august 2013, a administrat baza aeriană de la Alexeni.

Acesta îl acuză pe Liviu Dragnea de abuz în serviciu contra intereselor statului şi subminarea economiei naţionale şi ataşează sesizării sale mai multe probe.

"În contextul actual, “cazul Aerodromul Alexeni” este relevant nu doar în ceea ce priveşte o posibilă fraudă de mari proporţii în care este implicat un membru marcant al Guvernului Ponta, ci şi în contextul intenţiei Statelor Unite de a crea şase baze militare în proximitatea zonei de conflict a Ucrainei, una dintre acestea urmând să fie amplasată în România. Situaţie care ne obligă să ne reamintim cât de dese au fost intervenţiile reprezentanţilor Washingtonului în ultima vreme, legate de necesitatea diminuării corupţiei şi a consolidării statului de drept şi justiţiei libere, aceasta fiind singura garanţie nu numai a sporirii investiţiilor americane în zonă, ci şi a întăririi parteneriatului strategic româno-american." îşi încheie articolul SRS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne