Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, arestată pentru 24 de ore

Senatorul Alexandru Cordoş
Senatorul Alexandru Cordoş (facebook.com)

UPDATE. Magistraţii Curţii Supreme au decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a Mihaielei Lucia Cordoş, soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, acuzată de trafic de influenţă în formă continuată, potrivit Agerpres.

***

UPDATE. În urma audierilor de joi, procurorii DNA au decis să o reţină pentru 24 de ore pe soţia senatorului PSD, Mihaiela Lucia Cordoş, referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, sub acuzaţia de trafic de influenţă, în formă continuată.

Soţia senatorului PSD urmează să fie prezentată în faţa Curţii Supreme cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

***

Procurorii DNA au dispus joi începerea urmăririi penale faţă de senatorul PSD Alexandru Cordoş şi fiica sa, Andreea Alexandra, sub acuzaţia de complicitate la trafic de influenţă. Soţia senatorului, Mihaela Lucia, este la rândul ei acuzată de trafic de influenţă în formă continuată.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

"În intervalul noiembrie 2014 – prezent, suspecta Cordoş Mihaiela Lucia a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, Cordoş Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

În perioada ianuarie – aprilie 2015, în activitatea sa infracţională suspecta Cordoş Mihaiela Lucia (referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj - n.r.) a fost sprijinită şi de fiica sa Cordoş Andreea Alexandra, care cunoştea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile mai sus amintite.

Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, suspecta Cordoş Andreea Alexandra s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

În alte două rânduri, suspecta Cordoş Andreea Alexandra a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama să îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.