Spionarea şefei DNA, comandată de un personaj cu influenţă la cel mai înalt nivel în stat

Trimişi în judecată pentru spionarea şefei DNA, cei doi angajaţi Black Cube au declarat că angajatorul lor este o persoană deosebit de bogată şi influentă.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cei doi israelieni arestaţi preventiv pentru că ar fi încercat să strângă informaţii care să o compromită pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, au declarat că cel care i-a angajat este o persoană cu influenţă în România, la cel mai înalt nivel în stat, care putea autoriza activităţi de spionaj pe teritoriul României, relatează digi24.ro.

Cei doi israelieni care au apărut ieri în faţa magistraţilor Curţii de Apel ce au judecat contestaţia lor faţă de măsura arestului preventiv nu au dezvăluit identitatea clientului lor însă le-au mărturisit judecătorilor că este vorba despre un personaj foarte bogat şi foarte influent.

Totodată, cei doi au dat mai multe detalii şi despre circuitul datelor colectate cu privire la şefa DNA. Potrivit israelienilor, informaţiile erau stocate pe stick-uri de memorie şi erau predate unui agent de legătură la Aeroportul Otopeni. Informaţiile nu părăseau însă ţara ci erau livrate destinatarului final.

Cei doi angajaţi Black Cube au mai declarat că pe lista lor se aflau opt persoane apropiate Laurei Codruţa Kovesi însă doar în cazul a trei persoane au reuşit să acceseze adresele de mail. Ordinul pe care îl aveau era să strângă cât mai multe informaţii compromiţătoare la adresa apropiaţilor şefei DNA şi dacă este posibil să caute şi date referitoare la eventuale fapte de corupţie săvârşite.