Băsescu: Coldea este creierul, Kovesi execută. Au ca obiectiv să compromită instituţiile politice

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat un nou atac la adresa aşa-zisului "Binom" SRI-DNA, reprezentat la vârf de generalul Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, pe care îi acuză că încearcă "să cureţe clasa politică abuziv, cu cătuşele arătate în fiecare zi".
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Prezent în platoul României TV, televiziunea lui Sebastian Ghiţă, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că există nişte "creiere" care coordonează lupta anticorupţie astfel încât să compromită şi să discrediteze în ochii oamenilor instituţiile politice.

"Nu mi-e frică de DNA sau de Parchetul General, pentru că ştiu ce am făcut şi credinţa mea e că toate acţiunile mele s-au încadrat în lege. Eu mă întreb de ce am ajuns la candidaţi de tip Marian Munteanu, faţă de care am o poziţie neutră. De ce am ajuns să fim ţara care găzduieşte o întâlnire la vârf a naţionaliştilor europeni? De ce se înfiinţează tot mai multe partide naţionaliste? Pe de o parte sunt realităţile clasei politice existente, pe de altă parte sunt exagerările unei decizii, nu a politicului, de a curăţa clasa politică abuziv, cu cătuşele arătate în fiecare zi.

Populaţia nu o să mai vadă alt orizont decât acela al naţionalismului. Există nişte creiere care ordonă şi nişte instituţii care execută lupta anticorupţie în acest mod, cu discreditarea clasei politice. SRI este implicat, categoric creierele sunt de la SRI. Este o sectă a securităţii naţionale, răspândită în toate instituţiile statului, care are un lider nevăzut în SRI, un executant care e DNA şi care are ca obiectiv discreditarea instituţiilor politice. Creierele sunt din România şi sunt oameni care deţin informaţia şi oameni care deţin cătuşele.

Acest proces săptămânal de solicitare a arestării unui parlamentar a dus la convingerea că tot Parlamentul e format din corupţi. Ceea ce nu este adevărat. Sunt şi oameni care îşi fac treaba, vin cu proiecte de lege. Sunt mulţi. Dar când ai grijă să serveşti săptămânal una două cereri de arestare se creează impresia că este o instituţie care trebuie să dispară", a declarat Traian Băsescu, citat de b1.ro.

Cine sunt aceste creiere? Traian Băsescu susţine că le poate intui numele pentru că "este clar că analiza se produce la vârful SRI, coordonat de generalul Coldea, şi execuţia se produce la vârful DNA, coordonat de doamna Kovesi".

"Nu mai ştie nimeni, e decizia lor. Dar Direcţia de Apărare a Constituţiei din SRI trebuia să dea demult o analiză cu ce înseamnă distrugerea instituţiilor politice", a adăugat liderul PMP.

Întrebat dacă "Binomul" nu s-a format încă din mandatul său, fostul preşedinte a replicat că "în mod categoric" atunci s-a format, însă nu a observat pentru că nu era atât de "agresiv".

În opinia şefului PMP, această "sectă a securităţii naţionale" este prezentă inclusiv în Guvern şi a dat două nume în acest sens - vicepremierul Vasile Dîncu şi ministrul Educaţiei, Adrian Curaj. "Este prezentă şi în ambasadă, iată, Mihalache tocmai pleacă", a adăugat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne