Statele Unite a mobilizat o navă militară lângă Libia, începând evacuarea americanilor

(photos.com)

Departamentul de Stat al SUA a anunţat, marţi, că toţi cetăţenii americani ar trebui să părăsească imediat Libia din cauza situaţiei „impredictibile şi instabile”, mobilizând o navă militară amfibie în apropierea coastei nord africane, a notat Reuters.

„Departamentul de Stat a avertizat cetăţenii americani împotriva călătoriilor către Libia şi recomandă cetăţenilor americani aflaţi în prezent în Libia să plece de acolo imediat”, a anunţat departamentul de Stat.

Pentagonul a trimis spre coasta Libiei o navă militară amfibie, cu aproximativ 1.000 de soldaţi la bord, pentru a pregăti evacuarea cetăţenilor americani.

„Este vorba despre o simplă "măsură de precauţie", pentru a fi pregătiţi să efectuăm o operaţiune de evacuare dacă situaţia din Libia, ţară care plonjează în anarhie, se va agrava, a comunicat un oficial din departamentul Apărării.

Marţi, liderul grupului radical islamist Ansar al-Sharia a avertizat Statele Unite să nu interfereze în afacerile interne din Libia, iar pe 18 mai, parlamentul de la Tripoli a fost atacat de un grup de paramilitari.

„Situaţia securităţii în Libia rămâne impredictibilă şi instabilă”, a comunicat diplomaţia americană.

Ansar al-Sharia este considerată o organizaţie teroristă străină de către Statele Unite şi este acuzată că ar fi orchestrat atacul din 2012 împotriva consulatului american din Benghazi.