Statul capturat. Emilia Şercan: "Fabrica de plagiate a SRI încă nu se predă"

SRI nu pare dispus să facă curat la Academia Naţională de Informaţii - instituţie acuzată că s-a comportat precum o adevărată "fabrică de plagiate", este de părere jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fabrica de plagiate a SRI - Academia Naţională de Informaţii - încă nu se predă, este concluzia la care a ajuns Emilia Şercan, jurnalistă specializată în deconspirarea vastelor reţele de "doctori" şi "academicieni" care au infestat ţara.

"Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru a exprimat o poziţie extrem de dură cu privire la Şcoala Doctorală a Academiei Naţionale de Informaţii a SRI, în care spune că Academia SRI ori cere retragerea titlurilor la Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU), ori şi le asumă şi cu asta basta. Poziţie care arată normalitatea unui ministru cu mandat de doar patru luni, din păcate.

Cât a fost ministru Adrian Curaj, Academia SRI a încercat să facă în aşa fel încât nici să nu denunţe multiplele plagiate în baza cărora unii au devenit doctori, ceea ce ar fi însemnat recunoaşterea malpraxisului academic de acolo, nici nu şi le-a asumat prin verdicte tranşante ale Comisiei de Etică. ANI A SRI i-a pus pe plagiatori să ceară ei să renunţe la titlu", a scris Emilia Şercan pe contul său de Facebook.

Jurnalista face referire la solicitările de renunţare la titlul de doctor înaintate recent de o serie de presupuşi plagiatori celebri ai Academiei Naţionale de Informaţii a SRI, dintre care cinci au fost deconspiraţi chiar de ea.

Emilia Şercan suspectează că solicitările celor opt "doctori" celebri de la Academia SRI au fost impuse direct de Serviciu şi nu au fost iniţiative personale.

"De ce personal nu cred că cei de la SRI sunt cu adevărat determinaţi să-şi facă curat în ogradă? Pentru că Consiliul Ştiinţific care face verificările legate de calitatea cercetării este condus de profesorul Constantin Onişor, el însuşi coordonator de plagiate - în curând mai multe detalii.

Un alt argument este legat de componenţa actuală a Comisiei de Etică, formată dintr-un lector, un asistent universitar, doi cercetători şi doi studenţi. Doar stau şi mă întreb ce curaj ar putea avea un biet student să lupte împotriva unor "ditai" generalii, şefi prin SRI? Aşa că, concluzia mea e că fabrica de plagiate a SRI încă nu se predă", a opinat Emilia Şercan.