Strada îi cere demisia. Grindeanu nici nu se gândeşte: "Nu se poate. Am primit milioane de voturi"

În timp ce în Piaţa Victoriei mulţimea strigă "Demisia, Demisia", premierul Sorin Grindeanu a anunţat, la Antena 3, că nu are de gând să dea curs unei astfel de solicitări.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi Strada îi cere insistent demisia, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că nu are de gând să ia o astfel de decizie. Mesajul lui a fost ferm: Guvernul nu poate fi dat jos decât prin moţiune de cenzură.

"Modalitatea prin care un Guvern poate fi dat jos este prin moţiune de cenzură, pentru că cealaltă, cea prin care mi-aş da eu demisia, nu se poate, fiindcă nu mi-o dau. În acest moment România este împărţită în doua. Eu am facut apel la calm, pentru că noi, PSD, împreună cu ALDE, am câştigat alegerile şi am primit mandat din partea cetăţenilor, am primit milioane de voturi şi am primit încredere pentru a pune în aplicare un program de guvernare", a declarat, la Antena 3, Sorin Grindeanu, întrebat dacă va demisiona pentru a fi "pe placul Străzii".

Şeful Executivului susţine că săptămâna viitoare va avea două încercări în Parlament - bugetul şi moţiunea de cenzură. "Ăsta este jocul democratic şi cred că trebuie să revenim cât se poate de urgent la aceste noţiuni", a adăugat Grindeanu.

"În această perioadă, am avut o vină şi, în primul rând, nu s-a explicat foarte bine ceea ce noi am făcut prin această ordonanţă. Au fost foarte multe lucruri în piaţă care nu erau conforme cu realitatea. (...) Din păcate, tot ceea ce înseamnă bătălia comunicaţională a fost pierdută de către noi. Nu dorim escaladarea acestei confruntări între cele două tabere.

Am înţeles să facem un pas înapoi, să continuăm ceea ce am primit ca mandat din partea cetăţenilor şi anume punerea în aplicare a programului de guvernare. De aceea, îi îndemnăm pe toţi să revenim la normalitate, pentru că, din păcate, acum suntem într-o situaţie în care pare mai mult decât atât o bătălie strict politică", a precizat Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne