Strada nu renunţă! Noi proteste contra "ordonanţelor-elefant"

Obstinaţia PSD-ului de a merge mai departe - surd la cererile Străzii - cu acele proiecte de lege vizând graţieri şi mutilarea Codurilor Penale în favoarea corupţilor îi vor scoate din nou în stradă pe români.
Proteste împotriva "ordonanţelor-elefant"
 
Proteste împotriva "ordonanţelor-elefant"   (Sergiu Nicolae Brega)

În timp ce guvernanţii îşi văd mai departe, aparent netulburaţi, de planul lor de a da graţieri şi a modifica Codul Penal de o manieră ce va da o lovitură grea instituţiilor anticorupţie, pe Facebook se anunţă noi proteste care să sancţioneze intenţia Puterii de a-i elibera şi albi pe corupţi.

"Duminică ne strângem la Universitate începând cu ora 17:00. Pornim în marş la ora 18:00", anunţă organizatorii, pe Facebook, făcând apel să se iasă în stradă şi miercuri, în cazul în care anunţul ministrului este unul care nu ţine cont de ce au cerut strada şi multe alte organizaţii şi instituţii."

Protestele sunt anunţate în contextul în care, în pofida faptului că circa 100.000 de oameni au ieşit duminica trecută în stradă, ministrul Justiţiei merge mai departe cu cele două proiecte de act normativ, unul vizând graţieri parţiale ce ar urma să scoată mai repede de după gratii, de-a valma, corupţi, violatori, pedofili şi altul având drept ţintă dezincriminarea aproape totală a infracţiunilor de serviciu, spre bucuria celor care au jefuit, jefuiesc sau vor jefui bugetul public.

Recomandăm şi: Iordache, făcut knock-ouţ: Vreţi să rămâneţi în istorie ca omul care întoarce România înapoi cu 150 de ani?

Potrivit unor surse din PSD citate de Hotnews, Guvernul ar urma să adopte mâine proiectul de OUG vizând dezincriminarea mascată a abuzului în serviciu şi conflictului de interese în timp ce legea graţierii va fi trimisă în Parlament. Merită menţionat că, dacă intră în vigoare chiar şi un minut, chiar dacă ulterior, sub presiunea străzii va fi respinsă de Parlament, ordonanţa ce modifică Codul Penal va putea fi invocată în instanţă de avocaţii corupţiilor, în temeiul principiului legii mai favorabile, efectul fiind albirea dosarelor clienţilor lor.