SUA va trimite până la 1000 de militari cu vehicule blindate şi tancuri în România

Statele Unite ale Americii vor desfăşura în România până la un batalion din brigada mecanizată pe care o vor trimite în Europa.
Soldaţi americani călătoresc pe blindate în cadrul unui exerciţiu NATO în localitatea Smârdan, Romania, 24 martie 2015.
Soldaţi americani călătoresc pe blindate în cadrul unui exerciţiu NATO în localitatea Smârdan, Romania, 24 martie 2015. (Captură Foto)

SUA va trimite până la un batalion, respectiv aproape 1.000 de militari, împreună cu tehnică militară blindată şi mecanizată la baza de la Mihail Kogălniceanu ca parte din brigada mecanizată pe care SUA o trimite în Europa, au declarat pentru Hotnews.ro surse oficiale.

Surse prezidenţiale au confirmat informaţia, precizând că numărul trupelor americane din brigada blindată mecanizată va ajunge la circa 1.000 de militari.

Potrivit Hotnews, trupele vor fi detaşate pe termen lung şi vor fi rotite la fiecare nouă luni cu celelalte trupe din cadrul brigăzii americane. Militarii americani ce vor ajunge în România, prin rotaţie, sunt parte a acordurilor bilaterale şi nu au legătură cu Brigada Multinaţională NATO (circa 5000 de militari) ce va fi formată în ţara noastră, brigadă la care până în prezent doar România şi Bulgaria s-au angajat că trimit militari.

Statele Unite au anunţat încă din martie că vor trimite din 2017 în Europa o brigadă mecanizată blindată cu circa 4.200 de soldaţi, vehicule de luptă Bradley şi tancuri Abrams, însă până în prezent nu au existat detalii cu privire la numărul de forţe ce vor fi detaşate în ţările din Europa de est, printre care şi România.

Trupele ce vor ajunge în România vor desfăşura şi exerciţii cu forţele române. Numărul exerciţiilor între armata romană şi cea americană s-a dublat în ultimul an, în 2016 fiind planificate circa 130 de exerciţii comune.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne