"Suntem noi, Basarabia veşnic furată" - scrisoare a fraţilor de peste Prut

Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

"Vrem să ne bage şi pe noi în seamă cineva la Bucureşti, dintre instituţiile responsabile. Ele vorbesc despre regăsirea în marea familie europeană şi, de fapt, se spală pe mâini şi se uită în altă parte. Ştim că România nu a avut conducători extraordinari de-a lungul acestor 25 de ani. Puţini politicieni au un ideal naţional. Totuşi, dacă noi nu facem ceva în viitorul apropiat, ne vom pierde. Vom fi două naţiuni diferite şi mai bine murim decât să se întâmple asta!", scriu fraţii de peste Prut, într-o emoţionantă scrisoare publicată de Institutul Fraţii Golescu.

Scrisoarea este nu doar un avertisment asupra consecinţei indiferenţei faţă de soarta basarabenilor ci şi o invitaţie la marşul „Luptă pentru Basarabia”, care se va desfăşura în Bucureşti sâmbătă, 22 octombrie, începând cu ora 14:00.

Redăm scrisoarea remisă de Institutul Fraţii Golescu redacţiei Epoch Times.

"Suntem noi, Basarabia veşnic furată.

Am dorit foarte mult să intrăm în dialog cu Dumneavoastră, chiar şi în acest fel, printr-un e-mail. Cu siguranţă aveţi lucruri mai importante de făcut...

Ne-am păstrat români, aici, peste Prut. Câţi mai suntem şi n-am luat calea exilului.

La voi, la Bucureşti, se spune că suntem ruşi. Să ştiţi că noi am jertfit mult pentru alfabetul latin şi pentru limba română. Nu am putut face atunci decât Poduri de flori, atât ne-au lăsat, atât am reuşit.

Toţi ne-au uitat, dar noi ne-am ţinut aici, în ultimii 25 de ani, cum am putut. Din timp în timp aţi mai auzit câte ceva despre noi... De exemplu, anul trecut copiii noştri au venit pe jos, din Chişinău spre Ţară.

Toate speranţele noastre se îndreaptă către Bucureşti şi spre anul 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

Vrem să ne bage şi pe noi în seamă cineva la Bucureşti, dintre instituţiile responsabile. Ele vorbesc despre regăsirea în marea familie europeană şi, de fapt, se spală pe mâini şi se uită în altă parte. Ştim că România nu a avut conducători extraordinari de-a lungul acestor 25 de ani. Puţini politicieni au un ideal naţional. Totuşi, dacă noi nu facem ceva în viitorul apropiat, ne vom pierde. Vom fi două naţiuni diferite şi mai bine murim decât să se întâmple asta.

Aşa că ne-am decis să venim la Bucureşti şi să cerem domnilor de acolo fapte concrete.

Vrem să vă rugăm şi pe voi să ne fiţi alături.

Venim sâmbătă, 22 octombrie, şi vom porni în marş la ora 14:00 de la hanul lui Manuc (Piaţa Unirii). E un loc cu însemnătate istorică, locul unde s-a semnat pentru prima oară ruperea noastră de restul Ţării...

Vă aşteptăm şi pe voi la marş, dacă nu ne-aţi uitat.

Fraţii voştri de peste Prut"