Surpriză în PMP. Diaconescu renunţă la candidatura la prezidenţiale şi o susţine pe Udrea (Video)

Conferinţă de pesă PMP, 28 august 2014
Conferinţă de pesă PMP, 28 august 2014 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Pentru a viziona materialul video intraţi pe pagina originală a Epoch Times România.

Cristian Diaconescu a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele PMP Elena Udrea, că a decis să se retragă din cursa prezidenţială şi să o susţine pe aceasta.

"Având în vedere situaţia internă extrem de complicată, ca de altfel situaţia internaţională, consider că, în acest moment, e mult mai important să avem, din punct de vedere politic, o atitudine solidară. Totodată, consider că proiectul preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu modul în care statul român, sprijinit pe instituţii puternice, poate deveni un stat modern trebuie încurajat şi sprijinit atât de Fundaţia Mişcarea Populară, cât şi de PMP. (...) Pentru o atitudine politică consecventă, e normal şi natural să ne subordonăm proiectele politice personale. Fundaţia Mişcarea Populară, al cărui preşedinte sunt, o va sprijini pe Elena Udrea, candidatul PMP, în această candidatură. Într-un moment politic deosebit de complicat, solidaritatea între forţele politice trebuie să prevaleze în faţa unei agende personale", a declarat Diaconescu.

La rândul ei, Elena Udrea a subliniat că prin atitudinea sa Cristian Diaconescu "dovedeşte că este un adevărat om de stat", iar decizia acestuia face aduce un plus de consistenţă candidaturii sale.

"Îi mulţumesc domnului Cristian Diaconescu. Dovedeşte că este un adevărat om de stat, care pune interesul naţional pe care-l avem în acest moment, de a-l opri pe Victor Ponta să devină preşedintele României, în faţa unui interes personal. Diaconescu e un partener. Cred că, din acest moment, candidatura mea la Preşedinţie capătă şi mai mare consistenţă. Ştim că la capătul drumului ne aşteaptă victoria. Îmi doresc ca domnul Diaconescu să-mi fie alături în campanie. Vom merge în ţară şi vom convinge electoratul să vină alături de noi, iar în 16 noiembrie vom câştiga cu siguranţă funcţia de preşedinte al României", a precizat Elena Udrea.

"Va fi o victorie pentru România. Ţara are nevoie de un preşedinte responsabil, care să fi făcut ceva pentru această ţară, unul care să fie capabil să aducă optimismul românilor. Ponta nu e cel care poate să câştige Preşedinţia şi să facă din România ţara pe care o aşteptăm. Îi mulţumesc pentru decizia pe care a luat-o, e şi un bărbat puternic pentru că vine alături de o femeie în această competiţie ", a mai declarat Udrea.

Amintim că Diaconescu fusese candidatul PMP la preşedenţie, însă a fost contestat ulterior de unii lideri din teritoriu, care au cerut înlocuirea sa cu Elena Udrea, pe motiv că aceasta ar fi mai populară. În timp ce Udrea a intrat în cursa pentru Cotroceni în locul său, Diaconescu a decis să iasă din PMP şi să candideze ca independent pentru a-şi respecta "angajamentul faţă de ţară".

Potrivit Hotnews.ro, în urmă cu opt zile, Udrea îl atacase pe Diaconescu într-o emisiune pe tema votului dat de acesta pentru suspendarea lui Traian Băsescu în 2007.