Surprize, surprize! DNA cere arest la domiciliu pentru Gheorghe Ştefan şi Dorin Cocoş

Gheorghe Ştefan
Gheorghe Ştefan (Epoch Times România)

Procurorii DNA cer măsura arestului la domiciliu pentru primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan "Pinalti" şi pentru fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, arestaţi preventiv în dosarul Microsoft, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, şedinţa de judecată va începe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cursul zilei de vineri.

În această dimineaţă Gheorghe Ştefan a fost adus la sediul DNA pentru a da declaraţii în dosarele în care este vizat. Avocaţii acestuia cer însă arest la domiciliu, susţinând edilul este grav bolnav şi nu se poate trata în închisoare.

Reamintim că, la finele lui noiembrie 2014, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan au fost arestaţi "la pachet" cu fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu şi cu afaceristul Nicolae Dumitru "Niro".

Pe 25 ianuarie Sandu şi "Niro" au fost puşi sub arest la domiciliu după ce au făcut dezvăluiri incendiare în dosar, implicând alte nume grele, în timp ce Cocoş şi Pinalti, care n-au colaborat cu procurorii au rămas în arest preventiv.

Reamintim că Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan şi Nicolae Dumitru sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Conform procurorilor DNA, Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft. Din această sumă, 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, a zguduit scena politică românească când DNA a cerut ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme, ca să obţină contracte cu statul.

Mai exact, este vorba despre Gabriel Sandu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Pe lista arestaţilor celebri din dosarul Microsoft a intrat recent şi, Elena Udrea, trimisă şi ea în arest la domiciliu, după o săptămână după gratii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.