Tânărul matematician care a denunţat-o pe Olguţa Vasilescu, ameninţat cu moartea

Tânărul matematician care i-a făcut plângere la DNA primăriţei din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, are acum zile grele. Pe lângă clasicele denigrări care au venit în valuri, tânărul a primit inclusiv ameninţări cu moartea.
Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Un tânăr doctorand în vârstă de 30 de ani pe nume Petru Becheru, absolvent al Facultăţii de Matematică, cu un master obţinut în domeniul inteligenţei artificiale, este martorul-cheie dintr-un dosar marca DNA care vizează mai multe ilegalităţi comise în proiectele de reabilitare a faţadelor unor blocuri din centrul istoric al Craiovei, dosar în care primăriţa oraşului, Lia Olguţa Vasilescu, ocupă un rol principal.

Potrivit publicaţiei Adevărul, totul a început după ce Petru Becheru, care este preşedintele Asociaţiei de Proprietari "Romarta" din Craiova, nu a fost de acord să semneze anumite documente pe care le-a considerat ilegale. În 2015, tânărul a decis să o denunţe pe Lia Olguţa Vasilescu la DNA.

"Am mers în audienţă la primarul Craiovei şi i-am cerut să intru în legalitate cu toate documentele. În 2014, mi-a promis că va dispune să ni se dea factura şi garanţia pentru lucrările ce se vor efectua, cu condiţia să le permit muncitorilor să finalizeze lucrarea. Mi-a spus că pot să îi fac plângere la DNA, dacă vreau. Chiar a insistat, iar eu nu am putut să refuz o doamnă, aşa că i-am făcut plângere, în 2015", a declarat, pentru publicaţia citată, Petru Becheru.

În urmă cu doar câteva zile, au început presiunile publice la adresa tânărului, care s-a văzut din nou nevoit să sesizeze DNA. Concret, primăriţa Craiovei a declanşat o isterie în spaţiul public după ce, potrivit procurorilor DNA, a postat selectiv, pe pagina sa de Facebook, acte din dosarul de urmărire penală, apoi i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor.

În continuare, Olguţa Vasilescu a încercat discreditarea lui Petru Becheru, publicând o fotografie a acestuia în care se poate observa că are un handicap fizic (Petru Becheru şi-a pierdut un ochi, încercând să îşi apere prietena de mai mulţi hulgani) şi formulând comentarii care pun la îndoială credibilitatea afirmaţiilor sale. Ca urmare, tânărul a fost jignit sau ameninţat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a primăriţei.

Procurorii DNA, care au solicitat instanţei luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Olguţa Vasilescu, au arătat că în aparenţă primăriţa a intervenit în discuţii cerând decenţă, dar tot ea i-a incitat pe cei care comentau.

"Am fost ameninţat cu moartea şi este normal să îmi fie frică. Am fost sunat de unul dintre angajaţii Regiei Autonome de Transport Craiova şi rugat să îmi retrag plângerea şi să inventez motive medicale. Am fost invitat la cabana dânsului, unde să pot să stau liniştit o bună perioadă de timp. A ţinut să îmi aducă aminte şi că viaţa este scurtă.

Eu o să îmi retrag plângerea doar dacă doamna primar încheie un acord de recunoaştere a infracţiunilor pe care le-a săvârşit. Chiar nu am nimic cu primarul Craiovei. Pur si simplu, nu am vrut să fiu părtaş la ilegalităţile care s-au făcut. Eu nu am semnat până în momentul de faţă niciun document care nu este legal", a declarat Petre Becheru.

Pentru mai multe detalii pe acest subiect intraţi aici.